SKLOPILI PARTNERSTVO

Najstariji londonski klub će u Gorici razvijati igrače: "Cilj je da postanemo jači!"

Manchester City v Fulham - Emirates FA Cup - Fourth Round - Etihad Stadium
Foto: martin Rickett/PRESS ASSOCIATION
1/3
01.03.2022.
u 15:16

– Ja sam bio četvrti put u Londonu i uvijek se nečim oduševim. To je miljama ispred Hrvatske kada govorimo o infrastrukturi, trenažnim kampovima... ali uvijek se da nešto naučiti iz toga.

Gorica ove godine ne može biti previše zadovoljna rezultatima jer ima šest poraza u nizu u prvenstvu, ali zato može biti zadovoljna obavljenim poslom. Naime, nakon velikog transfera Kristijana Lovrića u Osijek, klub je potpisao još jedan veliki ugovor. Gorica je dogovorila suradnju s Fulhamom.

Razgovori traju mjesecima

Na stadionu Craven Cottage u Londonu ugovor je u ime vodećega kluba Championshipa potpisao direktor odjela razvoja nogometa Huw Jennings, a u ime Gorice predsjednik Nenad Črnko.

On nam je rekao da kontakti između ova dva kluba traju nekoliko mjeseci, a nas je zanimalo kako je uopće do suradnje došlo.

– Kontaktirali smo Fulham, to je najstariji profesionalni klub u Londonu. Pogledajte samo njihov status, iako su u Championshipu, puno godina igrali su u Premiershipu i sada će se vjerojatno vratiti, oni su sjajan klub. Kada pogledate njihove proračune, vidite da su višestruko veći od naših u HNL-u, i od Dinama, recimo. Normalno je da takvi klubovi ulažu u nogometni razvoj i gledaju prema inozemstvu i drugim klubovima. Gorica je postala interesantna ljudima oko Fulhama, kontakti su uspostavljeni na jesen prošle godine, oni su čak u studenom bili kod nas. Rekli su da je Gorica kvalitetan razvojni klub za njih. Tako smo i sada potpisali ugovor – kaže nam gospodin Črnko koji je iznimno zadovoljan ovakvim razvojem situacije. Ova suradnja donijet će benefite i Gorici i Fulhamu.

– Što se tiče benefita, sigurno ćemo u partnerskom odnosu tražiti razvoj stručnih segmenata u našem klubu. Gorica će kroz aktivnosti u nogometnom sektoru, privlačenju igrača, imati partnerski klub s kojim će razmjenjivati igrače, kadar... Očekujemo da će Fulham biti nešto slično kao i Alavés u Istri. Ovo nije vlasništvo, ali oni će razvoj svojih igrača tražiti u Gorici. To je cilj, da Gorica postane jača, a Fulham preko Gorice ima uvid u skautiranje igrača.

Nenad Črnko
Foto: HNK Gorica

Ima li tu već nekih konkretnih imena?

– Razgovarali smo i posljednjeg prijelaznog roka, ali zaključili smo da ne ulazimo u to dok ne potpišemo ugovor. Postoje neki igrači koji su kod nas u trenažnom procesu, radi se o U-17 igraču, nećemo još o imenima. Kasnije ćemo ići prema seniorima. Fulham ima veliku prednost u Championshipu i u ljetnom prijelaznom roku vidjet ćemo kakav će biti njihov roster i na što Gorica može računati – kaže predsjednik Gorice koji je u Londonu mogao štošta naučiti.

– Ja sam bio četvrti put u Londonu i uvijek se nečim oduševim. Napisao sam nedavno da bolje da nisam išao. To je miljama ispred Hrvatske kada govorimo o infrastrukturi, trenažnim kampovima... ali uvijek se da nešto naučiti iz toga.

Za kraj smo ga priupitali i kako komentira ovu krizu Gorice, pa i što očekuje od utakmice kupa s Hajdukom u srijedu.

Hajduk je favorit u kupu

– Ono što nama treba je jedna dobra utakmica koja bi prelomila krizu u momčadi. S obzirom na to da smo imali puno odlazaka, logično je da se ovakve stvari događaju. Imali smo segment odlične igre na Rujevici, no u posljednjih šest kola provukla se ta mala kriza. Momčad ima veće kapacitete, na treninzima se dobro radi. Što se tiče kupa i Hajduka, Splićani su u svim segmentima ispred nas, veliki su favoriti, ali pokazali smo da je u jednoj utakmici sve moguće. Možemo tražiti iznenađenje ako budemo pravi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije