Krunoslav Jurčić

Najveći mi je problem što obitelj mogu vidjeti samo preko interneta

21.08.2013., Stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 4. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Austrija Bec. Trener Dinama Krunoslav Jurcic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
16.10.2016.
u 21:35

Dobro je da liga bude neizvjesnija. Rijeka je vrlo ozbiljna, no moje je mišljenje da će na kraju Dinamo opet biti prvak, ima širinu kadra, odličnu organizaciju kluba - kaže Jurčić

Silno je Krunoslav Jurčić želio raditi, bivši trener Dinama nakon Maribora, u kojem se kratko zadržao, želio je raditi jer voli svoj posao. Nije zbog novca, jer Jurčić je u karijeri dovoljno zaradio, jednostavno ne voli sjediti besposlen.

I kad nije radio, rado je za Večernjak pisao kolumne, vrlo stručne, vrlo jasne i odrješite. I onda mu se sredinom kolovoza pružila prilika da ode u Tursku, u novi prvoligaški klub Adanaspor.

Doveo pomoćnike iz Hrvatske

– Zadovoljan sam, radimo i borimo se. Klub je nakon 12 godina ušao u prvu ligu, malo ga je to zateklo, malo su kasno ljetos ušli u kadroviranje, selekcioniranje momčadi. No, polako se sve slaže, ostavljamo i bolji dojam na terenu negoli to možda rezultati govore. Kako smo novi u ligi, nemamo ni autoritet kao ostali klubovi, i suci nas tako gledaju, bilo je dosta grešaka na našu štetu – kaže nam Krunoslav Jurčić koji je svoj stožer pojačao i s dva hrvatska stručnjaka. Pomoćnik mu je Josip Omrčen-Čeko, bivši igrač i sportski direktor Slavena Belupa, te kondicijski trener Vedran Naglić.

Dojmovi o turskoj ligi su mu jako dobri.

– Sretan sam u ovoj ligi, jako je zanimljiva liga, dosta izjednačena s puno kvalitetnih igrača. Puno Turci ulažu u nogomet, kako i ne bi kad imaju veliki prihod od TV prava. Možda im je mali nedostatak što je puno stranaca po klubovima pa pate domaći igrači, možda i reprezentacija, ali nisam dovoljno upućen da bih to detaljnije komentirao.
Kakve su ambicije Adanaspora?

– S obzirom na to da je klub nakon dugo vremena ušao u prvoligaško društvo, prvo se traži stabilizacija, prvi cilj je ostanak u ligi. A onda za dvije, tri godine gledalo bi se prema sredini tablice, kako puno klubova ulazi u europska natjecanja, i to nam je želja. Ali, zasad razmišljamo o ostanku.

Turska je, prije nego što ste došli, bila na rubu državnog udara, bilo je terorističkih napada. Kako se to odrazilo na život?

– Životom ovdje apsolutno sam zadovoljan, grad je super, nedaleko od Sredozemlja. U unutrašnjosti Turske se teže živi, ali ovdje je odlično. Grad živi punim plućima i time sam baš zadovoljan. Sve što se događalo, od tog pokušaja državnog udara, tih nekoliko terorističkih napada, nije utjecalo na način života. Možda je malo na nogomet, jer kvalitetan igrač, kad vidi da se nešto događa u određenoj zemlji, radije ode u neku drugu. No, u Adani sve buja od života, to je prava sreća.

Uspijevate li pratiti hrvatski nogomet?

– Naravno, znate kad niste kod kuće, onda vas zanima sve što se tamo događa, tako da sad naš nogomet pratim možda i više nego prije. Uspjeli smo ‘nabaviti’ određene TV programe tako da gledamo.

HNL više nije samo Dinamo, sad imamo četiri kluba koji se bore za vrh, tu su sad i Rijeka, Osijek i Hajduk.

Dinamo će biti prvak

– Dobro je da liga bude neizvjesnija. Rijeka je vrlo ozbiljna, no moje je mišljenje da će na kraju Dinamo opet biti prvak, ima širinu kadra, odličnu organizaciju kluba. Možda se plavima malo vraća to što su u zadnje vrijeme uzimali natjecateljske trenere, a Dinamo treba trenera koji će stvarati igrače, izgrađivati mlade, a usto postizati i rezultat. Sad ti mladi igrači, koji su trebali preuzeti konce igre, nisu dovoljno napredovali da bi to mogli napraviti.

Je li Ivajlo Petev dobar izbor?

– Znam što je radio u karijeri, gdje je radio, pratio sam Ludogorec, ali ne mogu sad o njemu detaljno govoriti, toliko ga ipak ne poznajem. No, prema onome što znam, pa i po tome kako priča, trener je koji je radnik, a to Dinamu treba i on bi mogao napraviti to što trener Dinama mora, stvarati igrače i imati rezultat. Iako je stranac, jako je važno za njega što nema jezičnu barijeru, tako mu je odmah lakše raditi – procijenio je bivši trener Dinama.

Imali ste za vrijeme reprezentativne stanke slobodne dane, no niste došli u Zagreb.

– Dva slobodna dana su malo da bih išao kući, samo na put izgubio bih jedan dan. Možda u sljedećoj reprezentativnoj stanci... Sad će mi uskoro supruga doći ovamo, ali djeca ne mogu zbog škole. I to mi je najveći problem u svemu ovome. Lako za sav novac ovog svijeta, ali nije lako kad djecu viđaš samo preko interneta, preko Skypea – kazao je Krunoslav Jurčić.

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:15 17.10.2016.

Kruno Jurčič je puno napredoval stručno, ljudski i kulturno za vrijeme svoje kratke odisejade u malom europskom klubu NK Mariboru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije