Ekskluzivno u Zagreb Areni

Hrvatski borac vraća se u ring nakon šest godina

09.07.2024.
u 10:12

Da bi se i službeno oprostio od kikboksa, u ring se u svom gradu vraća 40-godišnji Mladen Brestovac, borac koji se protiv najboljeg borca današnjice Rica Verhoevena dvaput borio za naslov Gloryjeva svjetskog teškaškog prvaka

Još jedan hrvatski borac zavidne karijere nastupit će rujanskoj zagrebačkoj noći u kojoj će naš najbolji kikboksač Antonio Plazibat,  protiv Levija Ritgersa, nastojati dokazati da i dalje pripada svjetskom teškaškom vrhu i da je poraz od Tariqa Osara, potpomognut lomom ruke, bio samo loš dan. 

A kako je riječ o povratniku u ring, i to nakon šest godina borilačke mirovine, taj meč će biti dodatno zanimljiv. A riječ je o 40-godišnjem Mladenu Brestovcu, borcu koji za sobom ima 55 pobjeda (37 nokautom), 14 poraza i jedan remi.

A među tim porazima ovog ratnika su i dva protiv najboljeg borca današnjice, Rica Verhoevena. A u tim borbama za Gloryjev naslov teškaškog prvaka, završenim sudačkim bodovima, Zagrepčanin je moćnom Nizozemcu pružio snažan otpor.

No, kako saznajemo iz njegove izjave, Mladen Brestovac se zapravo vraća u ring da bi se u Zagreb Areni (21. rujna) od ringa i službeno oprostio pa je u tom tonu i kazao:

- Ja sam sretan što sam dobio ovu priliku da kažem zbogom kikboksu u mom Zagrebu. Bit će to i službena borba mog borilačkog umirovljenja i ja ću to poglavlje svog života te večeri zatvoriti. Nadam se da ću prikazati veliku predstavu protiv još jednog veterana Vladimira Toka. Ovo će biti jedna od najvećih priredbi u povijesti Balkana i bilo je teško odbiti priliku da u to i ja budem uključen. I zato pozivam sve hrvatske poklonike kikboksa da mi se pridruže na Gloryju 95 u zagrebačkoj Areni.

Poklonici borilačkih sportova Brestovca zacijelo pamte kao atraktivna teškaša (203 cm, 120 kg) koji je neke od svojih suparnika (poput Hesdyja Gergesa) rušio udarcima nogom u glavu pa je s pravom nosio nadimak "Škorpionov ubod". A baš taj udarac u Gergesovu glavu bio je savršeni lijevi "high-kick" u stilu Cro Copa, koji se također borio iz kontragarda.

Za ovu priliku njegov protivnik bit će 35-godišnji Nijemac Vladimir Tok (skraćeno od Toksjatinov) kojeg iz Gloryja najavljuju kao borca koji za sobom ima, što amaterskih a što profesionalnih, 51 pobjedu (28 nokautom) i 20 poraza. A jedina njegova, uvjetno rečeno, prednost bit će to što je mlađi pet godina od Brestovca koji ima puno veću karijeru pa tako i dvije borbe za naslov svjetskog prvaka.

>> Koje nekretnine posjeduje Zlatko Dalić? Izbornik Hrvatske novac je uložio u luksuzne zgrade

1/19
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije