VATRENI DERBI

Napad Bellamyja na navijača pod policijskom istragom

Craig Bellamy
Reuters
21.09.2009.
u 10:19

Poraz u gradskom derbiju od Uniteda 3:4 najteže je pao napadaču Manchester Cityja Craigu Bellamyju koji se nakon utakmice odlučio obračunati s navijačem crvenih vragova.

Na kraju utakmice između Cityja i Uniteda na Old Traffordu jedan je navijač uletio na teren, ali su ga zaustavili zaštitari i policajci. Izbio je sukob između navijača i igrača Manchester Cityja te, iako za sada nema službe tužbe, policija nastavlja istragu - piše u priopćenju manchesterske policije.

U utakmici u kojoj se City tri puta vraćao, a Bellamy zabio dva pogotka, presudnom se pokazala šesta minuta sudačke nadoknade kada je Michael Owen donio tri boda Manchester Unitedu.

Hughes stao u obranu svog igrača

- Navijač nije trebao biti na terenu, to nije prihvatljivo. Ljudi će sigurno sad Bellamyja uzeti na zub - rekao je trener Cityja Mark Hughes.

Pod policijskom istragom je i slučaj s poluvremena utakmice, kada je netko kovanicom pogodio braniča Cityja Javiera Garrida.

Iako nije bilo međusobnog sukoba navijačkih skupina, dvanaest je osoba uhićeno zbog narušavanja javnog reda, a 51 navijač je izbačen s Old Trafforda za vrijeme utakmice.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
10:34 21.09.2009.

Tak je sve to i počelo prije par desetljeća, prvo je bio samo gradski derbi, onda je uslijedila kriza i rodilo se nasilje poznato kao \"engleski huliganizam\"...nadam se kak im je jednom bilo dost i nebuju morali ponavljat gradivo !!!

GA
garincha
13:51 21.09.2009.

Idler,ne vjerujem da ce biti\"ponavljanja gradiva\"!Vidis sto kazu:51 navijac je izbacen sa utakmice!Po kratkom postupku!Kod nas bi se sad klubovi oglasili priopcenjima u kojima bi vristali kako su ugrozena ljudska prava njihovih\"navijaca\"!Englezi kazu-Mars stoko van,kad se naucite civilizirano ponasati,dodjite gledatii tekmu...a prije tog cemo vam pregledati dosije da vidimo da li je zabrana ulaska na stadion jos na snazi.Tako se to radi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije