Zadržan maloljetnik

Napadnuti simpatizeri Partizana u Zagrebu nisu ničim provocirali niti se isticali!

Kafić Sport Billy
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
13.02.2017.
u 10:17

Sve to skupa jako je razljutilo Cedevitina predsjednika Mladena Vebera koji je, prije tog nemilog događaja, uistinu mogao uživati u predstavi koju su mu priuštili njegovi igrači.

U noći zagrebačko-beogradskih derbija, uz zagrebačku pobjedu Cedevite nad Partizanom (79:67) te beogradsku pobjedu Crvene zvezde nad Cibonom (69:56), sve ipak nije završilo miroljubivo kao što je bilo na parketu.
Oko 45 minuta nakon sjajne Cedevitine predstave protiv crno-bijelih, jedne od najboljih ove sezone, taj gušt Cedevitinim igračima i članovima uprave pokvarila je skupina od 10-tak zagrebačkih huligana. Naime, oni su zakrabuljeni upali u kafić Sport Billy i ondje napali petoricu simpatizera Partizana iz Bosanske Gradiške.

Nisu provocirali

Ničim ti ljudi nisu provocirali, niti su se tijekom utakmice posebno isticali navijanjem, a nisu niti sjedili s izoliranim navijačima Partizana pristiglim iz Beograda, no huliganima je valjda bilo dovoljno što su neke od njih vidjeli da su se slikali s Bošnjakom u redovima Partizana Adinom Vrabcem.
 Premda su delinkventi upali u kafić s dva betonska bloka i premda su jednog od simpatizera Partizana pogodili kriglom u glavu, a kamenom u leđa, životno ugroženih srećom nije bilo. Doduše, kriglom pogođeni stariji gospodin imao je gadnu posjekotinu na glavi, no njega je odmah zbrinuo Cedevitin klupski liječnik Tomislav Cerovečki kojem je pomagao i bivši Cedevitin predsjednik Ninoslav Brčić, također liječnik po zvanju.
 Nakon tog naleta koji je trajao desetak sekundi, gosti kafića, među kojima je bilo i zaštitara koji su osiguravali utakmicu, jednog su od huligana uspjeli zadržati do dolaska policije, a navodno je riječ o tinejdžeru starom 16 godina, a pretpostavlja se da ni ostali nasilnici nisu bili puno stariji.
 Sve to skupa jako je razljutilo Cedevitina predsjednika Mladena Vebera koji je, prije tog nemilog događaja, uistinu mogao uživati u predstavi koju su mu priuštili njegovi igrači.

Uživao je i trener Veljko Mršić koji je s ponajboljom obranom na najbolji mogući način čestitao 46. rođendan članu Uprave biznismenu Tomislavu Zebiću.


Arapović je ‘pio krv...’

- Imali smo više napadačkih skokova, a to je u ovoj ligi velika rijetkost jer to je po tradiciji njihovo najjače oružje. Sretnim me čini to što smo ih dobili njihovom igrom, agresivnošću i čvrstinom - kazao je Mršić koji je sinoć imao najveći oslonac u braniču Boatrightu (21 koš, tri trice), centru Bilanu (14 koševa, 5 napadačkih skokova) te krilnim-centrima Žganecu (10 koševa, 3 asistencije) i Arapoviću (11 koševa).
- Cedevita je i na papiru i u realnosti druga momčad ove lige. Njene vrline predstavljaju Boatright, James, Bilan, Tomas te Katić koji je podcijenjen, ali i ovaj mali Arapović koji se našao da meni pije krv. Imaju unutarnju igru, ali i igrače koji mogu djelovati kada sustav ne radi kao što su Boatright i James - zborio je trener Partizana Aleksandar Džikić.
Cibona se pak u Pioniru solidno nosila s euroligašem Zvezdom. Nitko od cibosa nije bio dvoznamenkast, a indikativno je da su najviše zabili pričuvni razigravač Marinelli (9) i pričuvni centar Gospić.
- Bila nam je ovo sedma utakmica u 14 dana i ja stvarno nemam što zamjeriti svojim igračima jer su dali svoj maksimum - ustvrdio je Cibonin trener Damir Mulaomerović.
Poredak: 1. C. zvezda 21-1, 2. Cedevita 16-6, 3. Budućnost 16-6, 4. Partizan 16-6, 5. Cibona 11-11, 6. Igokea 10-12...14. Zadar 7-15.

>>Huligani napali simpatizere Partizana u kafiću u sklopu Doma sportova: Letjele krigle, ima razbijenih glava

Komentara 9

Avatar Gerrard
Gerrard
11:25 13.02.2017.

Ne podržavam ovo što se dogodilo,ali ti isti navijači Partizana su morali znati da im se to lako može dogoditi u kafiću,pa nismo u Finskoj.To je isto kao da nas 5 ode u Banja Luku i poslije utakmice sjednemo uu kafić mirno,dođe grupa idiota i ubije nas.Završila utakmica,pali auto i vozi kući.

GU
guslarjovo
14:34 13.02.2017.

Nisu to huligani. Nažalost to je hrvatska mladež

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
12:17 13.02.2017.

Napadnuti simpatizeri Partizana u Zagrebu nisu ničim provocirali niti se isticali osim da nisu bili takozvani pravi hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije