FILIP JICHA

'Naslov će osvojiti najmanje umorna momčad'

'Czech Filip Jicha celebrates his goal against Slovenia on January 24, 2010 in the Olympic Hall of Innsbruck during the Euro 2010 Handball, Main Round Group2 match between their teams.  AFP PHOTO / AT
'ATTILA KISBENEDEK'
26.01.2010.
u 09:25

Češke rukometaše uoči Europskog prvenstva nitko nije ozbiljno shvaćao. Nakon poraza od Španjolske u prvoj utakmici, svi su mislili da će biti vreća za napucavanje. No, potom su počeli dobro igrati.

Prvo protiv Francuske od koje su nesretno i nespretno izgubili u samoj završnici, a potom su došle i dvije uvjerljive pobjede, nad Mađarskom i Slovenijom. Posebice je bila fantastična igra Čeha u prvih 30 minuta igre protiv Slovenije (21:12).

U češkoj reprezentaciji sve se vrti oko Filipa Jiche, uvjerljvo najboljeg strijelca Europskog prvenstva, s 40 pogodaka. Jicha je rođen u Plznju 1982. godine. Seniorsku karijeru počeo je u praškoj Dukli, a potom je igrao u Saudijskoj Arabiji, Kataru, švicarskom Sankt Otmaru, da bi na kraju završio u Njemačkoj.

Užitak je igrati

– Nama je bio glavni cilj da uđemo u drugi krug i odigramo još tri jake utakmice. Nismo pod pritiskom pa nam je u svakoj utakmici užitak igrati – ističe Jicha.

Ne sanja o naslovu najboljeg strijelca prvenstva.

– Glavno je da moja reprezentacija pobijedi, nije važno koliko ću pogodaka postići. Lani sam u Ligi prvaka bio najbolji strijelac, ali moj Kiel nije osvojio naslov. Radije bih bio i 20. strijelac, ali da smo osvojili tada naslov europskog klupskog prvaka – rekao je Jicha, koji na EP-u u svakoj utakmici igra 60 minuta.

– Nisam ni najmanje umoram – istaknuo je.

Pratio je, koliko je mogao, i ostale reprezentacije.

Njemačka poseban motiv

– Mislim da ima pet-šest reprezentacija koje se mogu nadati europskom naslovu. Koja će reprezentacija na kraju biti najmanje umorna, osvojit će zlato – rekao je Jicha.

Posljednju utakmicu u drugom krugu, u četvrtak, Češka će igrati protiv Njemačke, zemlje u kojoj Jicha profesionalno igra.

– Za mene će to biti posebna utakmica. Posljednji put igrao sam protiv Njemačke na EP-u 2004. i potom sam potpisao ugovor s Lemgom, a od 2007. godine sam u Kielu – kazao je češki reprezentativac.

U svojoj zemlji je jedan od najpopularnijih sportaša. Nije oženjen, ima sestru Hedvigu, hobi mu je igranje golfa i čitanje knjiga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije