ZONA DINAMO

Navijači Dinama pozvali institucije da pomognu: 'Boyse tretiraju gore od ratnih zarobljenika'

Nastavljaju se ispitivanja navijača u Ateni
Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI
1/15
12.08.2023.
u 12:25

Navijači Dinama oglasili su se na društvenim mrežama preko profila Zona Dinamo u kojima pišu kako BBB u zatvoru žive u vrlo teškim uvjetima.

Devedeset osam Bad Blue Boysa nalazi se u pritvoru nakon atenskih nereda u kojima je ubijen 29-godišnji Grk Michalis Katsouris, inače navijač AEK-a. Hrvatski državljani se u pritvoru nalaze od ponedjeljka i utorka te su optuženi za teška kaznena djela, a još uvijek se ne zna tko je ubio navijača. 

Navijači Dinama oglasili su se na društvenim mrežama preko profila Zona Dinamo u kojima pišu kako BBB u zatvoru žive u vrlo teškim uvjetima. 

- Pozivamo javno premijera Plenkovića, predsjednika Milanovića, Vladu RH, Ministarstvo vanjskih poslova i sve nadležne državne institucije da učine sve kako bi zaštitili svoje državljane i njihova prava u pritvoru u Grčkoj! Dečki su otišli na svoju odgovornost, napravili su što su napravili i za to će morati odgovarati. To je nesporno.

GALERIJA Nastavljaju se ispitivanja Boysa u Ateni, 40 izgrednika izvedeno je pred suca

Nastavljaju se ispitivanja navijača u Ateni
1/15

Međutim, imamo provjerene informacije da je tretman u pritvoru gori od onog koji imaju ratni zarobljenici. Izloženi su nehumanom tretmanu, maltretiranju policije, prijetnjama smrću, mnogima s ozljedama je pomoć uskraćena 48 sati, neki od njih zadnja 24 sata nisu dobili ni kruh ni vodu. 

VEZANI ČLANCI:

Ponašanje grčkih javnih službenika (sudaca, tužitelja, činovnika) je ispod svake civilizacijske razine. O medijima da i ne govorimo. Slobodno podijelite ovu objavu na što više razina kako bi informacije došle do nadležnih - napisalu iz Zona Dinamo. 

Komentara 71

BE
Berlioz
13:19 12.08.2023.

Krenula je akcija spašavanja drugova huligana. Nisu to djeca, nisu im tako teški uvjeti, nemojte nasjedati na dramatiziranje. Znali su da idu raditi nerede i tući se u Grčku, znali su da mogu završiti u zatvoru, nema razloga da sad kukaju kao male p... Stisni zube, uzmi tubu i trpi kad si budala.

DM
drazen.muhvic
22:58 12.08.2023.

Ratni zarobljenici imaju tretman sukladan Ženevskoj konvenciji. Huligani imaju tretman kakav zaslužuju...

Avatar Žuti
Žuti
12:56 12.08.2023.

ne pomagati teroristima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije