VELIKA AKCIJA

Navijači oduševljeni najnovijim hit-potezom Dinama: Jedan detalj s Maksimira izazvao je poseban interes

Zagreb: Obilazak stadiona u Maksimiru
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
09.07.2024.
u 16:06

Interes je iznenađujuće velik, posebice s obzirom na ove vrućine. Posjetitelji su u prvom danu obilaska bili iznimno zadovoljni - rekla nam je Marinela Šantek, koja radi kao vodič pri obilasku maksimirskog interijera

Jeste li ikad na jednom mjestu htjeli vidjeti sve trofeje koje je hrvatski prvak Dinamo osvojio? Jeste li ikad htjeli vidjeti kako izgledaju mjesta u svlačionici na kojima sjede današnje zvijezde kluba poput Brune Petkovića i Martina Baturine, ili, pak, zaviriti u gostujuću svlačionicu u kojoj su sjedile svjetske zvijezde poput Cristiana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića i Kyliana Mbappea? Na radost mnogih ljubitelja zagrebačkog kluba, ali i općenito nogometa, Dinamo je uplovio u novi projekt, pa sad sve to možete učiniti. U utorak je prošlosezonski osvajač prvenstva i Kupa po prvi put u svojoj povijesti svim zainteresiranim posjetiteljima otvorio unutrašnjost stadiona Maksimir. Dok je prva momčad na pripremama u Austriji, u klubu su iskoristili tu priliku kako bi od 9. do 17. srpnja svima koji žele omogućili obilazak maksimirskog stadiona u 12 različitih etapa.

- Obilasci dosad nisu bili mogući za izvesti jer prva momčad nema svoj kamp i svakodnevne klupske obaveze provodi unutar prostorija stadiona. U tom slučaju bi posjetitelji naišli na nekog igrača, tražili fotografiranje, autograme, što bi cijeli obilazak dovelo do kaotične situacije. Tako da su ove pripreme bile savršena prilika za početi s obilascima dok prve momčadi nema - rekla nam je Marinela Šantek, koja radi kao vodič pri obilasku maksimirskog interijera.

VIDEO: Bili smo u Dinamovoj Trofejnoj sobi, pogledajte kako izgleda i što sve čuva

Među spomenutim etapama su fan-shop, trofejna dvorana (Plavi salon), pomoćni tereni "Zlatko Kranjčar" i "Luka Modrić", mixed zona, press dvorana, kapelica, gostujuća i domaća svlačionica, hodnik "Wall of Fame" s velikanima Dinamove prošlosti, teretana, tunel kojim igrači izlaze na teren te, naravno, sam teren. Obilasci će se održati u tri termina svakim danom osim nedjelje, a cijene se, ovisno o dobi i članstvu, kreću od 5 do 12 eura.

- Interes je iznenađujuće velik, posebice s obzirom na ove vrućine. Posjetitelji su u prvom danu obilaska bili iznimno zadovoljni. Najviše su ih zanimale svlačionice, Dinamova i gostujuća, te trofejna soba i tunel prema terenu. Najviše pitanja posjetitelji imaju u Plavom salonu. Ispituju koji trofej što znači, o kojem je natjecanju ili utakmici riječ. Zapravo najviše pitanja postavljaju mala djeca koja su, kao što svi znamo, vrlo znatiželjna - ističe Šantek.

Kao što je i naša sugovornica istaknula, interes za Plavi salon je velik s razlogom. Tamo se nalaze na stotine različitih trofeja iz pehara, uz stvarne primjerke osvojenog prvenstva, Kupa i Superkupa budući da je Dinamo trenutni prvak. Od ostale zanimljive memorabilije vrijedi istaknuti specifični suvenirski trofej "Don Quijote", poklon za prijateljsku utakmicu protiv Barcelone iz 1962. godine. Na spomen utakmica, zanimljivo je iznad svih tih trofeja vidjeti popis svih velikih klubova protiv kojih je Dinamo igrao i ostvarivao pozitivne rezultate, od Real Madrida, Juventusa, Arsenala, Chelseaja i mnogih drugih...

Velik interes izaziva i prilično velika kapelica u kojoj se mnogi igrači pomole prije izlaska na teren. Zanimljivo, naputak unutar kluba je da se igrači u kapelici ne bi smjeli moliti za pobjedu, budući da to ne odgovara religijskim načelima - molbom za pobjedu se ujedno moliš za nečiji poraz. Možda i najviše pažnje privlače svlačionice. Gostujuća svlačionica je izrazito specifična po tome što je jedna od rijetkih u Europi koja uz tuševe ima i veliku kadu, odnosno jacuzzi. S druge strane, specifičnost ima i domaća svlačionica, a to su zastave zemalja iz kojih su strani igrači prve momčadi Dinama, a koje vise na sredini svlačionice. Izvana je Maksimir derutan, ali iznutra ima što lijepog i zanimljivog za pokazati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije