All-Star vikend

NBA zvijezde gledalo 108.713 gledatelja za Guinnessov rekord

Navijačice All Star
Foto: AFP
1/5
15.02.2010.
u 18:17

Na Valentinovo je gledatelje stasom uveseljavala Shakira, glasom Alicia Keys, među poznatima Arnold Schwarzenegger, svećenik Jesse Jackson...

U novoj kući Dallas Cowboysa, na najljepšem američkom natkrivenom stadionu, NBA selekcije Istoka i Zapada postavile su svjetski rekord u gledanosti košarke. Zapravo, sa 108,713 kibica postignut je Guinnessov rekord, pri čemu je stari nadmašen za 30-tak tisuća promatrača. Da se nešto veliko događa u velebnom sportskom hramu, osim po rijekama posjetitelja prije utakmice, moglo se naslutiti i po ekshibiciji zrakoplova američke avijacije. Šest Thunderbirdsa nadlijetalo je stadion koji je sa svojom staklenom vanjštinom, luksuzom i ekranom dimenzija 49 puta 23 metra bio možda i najveća zvijezda priredbe. Veća od najvećih NBA zvijezda.

Wade najkorisniji

S novim rekordom stadiona najviše su se ponosili vlasnik stadiona i Cowboysa Jerry Jones te vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban. Tom zgodom, u 59. All-Star utakmici, Istok je pobijedio Zapad (141:139), u čemu su se najviše istaknuli MVP susreta Dwyane Wade (28 koševa, 11 asistencija, 6 skokova, 5 osvojenih lopta), LeBron James (25 koševa) i Chris Bosh (23 koša). Osim što su izgubili na domaćem terenu, zapadnjaci nisu uspjeli u još jednom naumu – da igraču domaćih Mavsa Dirku Nowitzkom (22 koša) serviraju dovoljno lopta da bude igrač utakmice.

Na Valentinovo, prigodu su uljepšale, glasom i stasom, pjevačice Shakira (više stasom) i Alicia Keys (više glasom), te hip-hoper Usher, ali i mnogi drugi zabavljači. Najsimpatičniji bili su nam Maniaacsi, skupina plesača s povećim viškom kilograma, koji su se nadmetali u koreografijama s Dallasovim "densericama". Revijalnu košarku na stadionu gledale su uživo mnoge poznate osobe iz američkog javnog života. Od kalifornijskog guvernera Arnolda Schwarzeneggera, preko repera P. Diddyja do svećenika Jesseja Jacksona.

Čekat će se na rekord

Priliku za novi rekord stadion neće imati sljedeće godine kada je ovdje Super Bowl, već 2014. kada se u Dallasu održava Final Four sveučilišne košarke.

Dosadašnji rekord stadiona iz utakmice Cowboysa protiv New York Giantsa u jesen 2009. je 105.121. Dosadašnji All-Star rekord iz 1989. postignut u Astrodomeu u Houstonu 44.735, a rekord publike na nekoj NBA utakmici osnovnog dijela sezone, u Georgia Domeu 1998. (Bullsi protiv Hawksa), 62.046.

Ključne riječi

Komentara 2

FC
fcod
18:29 15.02.2010.

ma da mi je samo znati što je od tekme uopće vidio onaj u zadnjem redu

PU
Pukovnik
21:20 15.02.2010.

Gore visoko bio je dosad neviđeni video preko kojeg se sve lijepo moglo vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije