PROMO

Najveći i najprestižniji turnir u preponskom jahanju „Jumping Samobor 2024“

Jumping Samobor
06.09.2024.
u 12:02

Uz renomirana imena preponskog jahanja, odličnu gastro ponudu i zabavu, po prvi puta posjetitelji će imati prilike vidjeti i spektakularni dron show u izvedbi Mirnovec pirotehnike!

Samoborska konjička priča obitelji Koletić od 13. do 15. Rujna 2024. godine ponosno slavi 12. godišnjicu ljubavi prema Samoborskom kraju, konjima i konjičkom sportu. 

Kup grada Samobora u preponskom jahanju sa uglednim imenima u bajkovitom ambijentu Etno Farme Mirnovec spada u najprestižnije i najveće sportske manifestacije u Hrvatskoj. Inače na samom kupu, proteklih je godina sudjelovalo mnogo poznatih imena u konjičkom sportu, što dokazuje da je konjički kup Mirnovec visoko kotiran među strukom a i publikom. A i samo bajkovito okruženje, prekrasne drvene kućice od kojih najveća kuća sa centralnim restoranom i atraktivnom terasom restoran Baraž koji pretežito nudi domaću hranu i pića  Samoborskog kraja odlično se uklapaju uz modernu i jedanu od najopremljenijih arena za preponsko jahanje!

Prije 12 godina ovu inspirativnu sportsku priču, danas pravu turističku atrakciju, pokrenuli su Koletići čija je kćer Josipa Koletić, zaljubljenica u konje i jahanje, bila inspiracija za prekrasno imanje koje je nastalo na njihovoj djedovini iz dana kada je poljoprivreda bila osnovna djelatnost obitelji Koletić

Danas punoljetna djevojka, Josipa Koletić, u međuvremenu je postala i četverostruka prvakinja,i dvostruka viceprvakinja Republike Hrvatske  u preponskom jahanju. Stalni je član Hrvatske konjičke reprezentacije u preponskom jahanju. Bila je učesnica Europskih prvenstava za djecu, juniore i mlade jahače. 5 je godina  svoje znanje i vještine dodatno razvijala u konjičkim centrima na sjeveru Njemačke te u Švicarskoj. Radila je sa poznatim Europskim trenerima Carlo Pfyffer, Karl Brocks te Ludger Berbaum iz čije štale dolazi ovogodišnji olimpijski pobjednik. 

Ove se je godine Josipa vratila u Hrvatsku te sa svojim partnerom također mađarskim jahačem Rolandom Szabom oformila prodajnu sportski štalu (M Stables) po uzoru na vodeće Europske štale gdje će raditi na uzgoju i treniranjui mladih konja koji se spremaju za „visoki“ sport.

Konjički klub Mirnovec, tijekom 12 godina s organizacijom raznih sportskih i rekreativnih sadržaja osvojio je srca mnogih: najmlađih organizacijom dječjeg jahaćeg kampa u kojem djeca ostvaruju prvi kontakt s konjima, zaljubljenicima u konje osigurao je mogućnost edukacije u školi jahanja te polaganje jahaće dozvole a ambicioznijima, uz nadzor stručnog trenera, i polaganje natjecateljske licence za sport.

U ovakvom prekrasnom okruženju i ove će se godine, u organizaciji konjičkog kluba Mirnovec, održati posebnom medunarodnom izdanju „Jumping Samobor“trodnevno konjičko natjecanje u preponskom jahanju, a natjecatelji i posjetitelji će uz sportska natjecanja uživati i u idiličnoj atmosferi i ukusnoj hrani na prostranoj natkrivenoj terasu u sklopu ugostiteljskog objekta Baraž. Farmu rado posjećuju ljubitelji gastronomije obzirom se uz ponudu Baraža i svojim predivno uređenim etno ambijentom, farma prometnula u jednu od najtraženijih gastro lokacija. Ova jedinstvena lokacija, uređena poput farme iz najljepše slikovnice, s kućicama u cvijeću, starim bunarima, jezerom i predivnim livadama, destinacija je koja oduševljava na prvi pogled i idealne je za sve prigode: od obiteljskog ručka, proslave obljetnica i svečanosti, dječjih rođendana do luksuznih vjenčanja. Ovogodišnje izdanje bit će dodatno obogaćeno atraktivnom prezentacijom gastronomskih delicija odnosno autohtonih proizvoda Samoborskog kraja u obliku hrane, pića i suvenira koje će predstaviti i dame u tradicionalnim nošnjama ovoga kraja (udruga za očuvanje kulturne baštine Samobora Etno Fletno).

Program:

U subotu navečer održat će se Cocktel Riders Party uz glazbu DJ-a. Vrhunac večeri biti će dosad neviđen dron show Mirnovec Pirotehnike pripremljen specijalno za ovu priliku. Naime svi posjetitelji moći će po prvi puta pogledati spektakl na nebu koji će izvest stotinu dronova koreografiju boja i oblika uz muziku. Tako će se uz odličan sportski i gastronomsko tradicijski program zaokružiti novom tehnologijom oslikavanja neba koju mnogi posjetitelji nisu imali prilike vidjeti do sada. 

Što se natjecateljskog dijela tiče posjetitelji će u utakmicama koje i u petak i tijekom vikenda počinju u 9.00 sati moći uživati tijekom cijeloga dana.  U prijepodnevnim satima posjetitelji će moći pratiti utakmice na malim visinama od 60, 80 i 100 cm koje potom rastu sve do 140 cm koje jašu iskusniji jahači i jahačice u poslijepodnevnim satima. 

Najsvečaniji dio natjecanja, svakako je Grand prix utakmica visine 145 cm koja se održava u nedjelju poslijepodne. Očekujte zabavu i navijanje obzirom su utakmice popraćene atraktivnim novčanim i sponzorskim nagradama koje privlaće renomirana imena konjičkog sporta.. 

Preko 250 konja i jahača natjecat će se u 25 utakmica. Kao je ovo i međunarodni turnir uz naše jahače nastupit će i jahači iz Italije, Mađarske, Slovenije, Rumunjske, Makedonije, Bosne, Srbije i Austrije i ostalih zemalja.

Sve ove godine Konjički klub Mirnovec pokazao je vrhunsku pripremu i organizaciju ovakvog renomiranog turnira koji je uz sportski sadržaj uklopio odličnu gastronomsku tradicijsku ponudu, te ove godine po prvi puta priuštio svim posjetiteljima i dron show-spektakl. Stoga ni ne sumnjamo da će mnogi vikend u sredini rujna provesti u društvu jahača i konja na prekrasnoj Etno Farmi Mirnovec. Ulaz za sve dane je slobodan!

Link na event

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije