Stručni komentar

Nedopustivo je primiti 100 koševa u ozbiljnoj utakmici!

Hrvatska - Rusija
Foto: fiba.com
1/8
11.09.2017.
u 10:43

Što sad dalje? Ne znam. Sljedeće europsko prvenstvo je za četiri godine.

Teško mi je sad nešto pametno reći. I sâm sam bio u istoj situaciji. Teško mi je nešto komentirati iz pozicije trenera jer svaki trener ima neku svoju viziju i neka svoja razmišljanja. Ukratko – igrali smo loše. Odigrali smo baš lošu utakmicu. Uostalom, što se može očekivati od reprezentacije koja u ozbiljnoj utakmici primi više od 100 koševa. Netko će možda reći da smo prvo poluvrijeme bili u egalu. Ponavljam, primili smo previše koševa, čak i u te prve dvije četvrtine. U redu, mnogo smo i dali, ali napadački učinak nestao je u zadnje dvije četvrtine. Rusi su bili moćni u reketu, pogotovo pod obručima. Naši igrači u napadu su redovno dolazi pred veliki zid koji nisu znali srušiti.

Što sad dalje? Ne znam. Sljedeće europsko prvenstvo je za četiri godine. To je FIBA-ina novost, a za četiri godine mnogi igrači više neće igrati. Neke smo igrače uzalud potrošili u proteklih nekoliko godina. Šteta, šteta. A prošle godine bili smo peti na Olimpijskim igrama u Riju. Ne tako davno, na Europskom prvenstvu u Sloveniji, bili smo četvrti. Imali smo se zbog tih rezultata pravo nadati još jednom dobrom plasmanu. Zato je ovo ispadanje u osmini finala bolno i tužno.

Hrvatska - Rusija
1/9

Neki će reći nismo bili kompletni, nedostajali su nam kvalitetni centri, prave petice. Ja kažem na to samo to da su oni koji su htjeli igrati i igrali. Oni koji su htjeli provesti radno ljeto proveli su ga, a oni koji nisu, sad više nisu ni važni. Bilo pa prošlo. Ne treba se sad osvrtati na nešto čega nije bilo.

Zašto se dogodio pad u drugom poluvremenu? Zaista ne bih htio ulaziti u velike analize. Ima onih koji su zaduženi za analize. Meni je žao s gledališta ljubitelja košarke da smo na takav način ispali. Tužan sam. Kao i brojni hrvatski navijači. Znam, svi su se nadali medalji, posebice nakon dobro odrađene skupine u Cluju. No opet se pokazalo da je najvažnija utakmica na jednom velikom natjecanju ona koja je prva eliminacijska. Nakon te utakmice ideš prema vrhu, pa čak i prema medalji, ili ideš doma. Nažalost, mi smo otišli doma.  

(Komentar: Dražen Anzulović)

Komentara 8

MB
mborovac
11:31 11.09.2017.

Hrvacka ima problem što nema kvalitetnog pleja koji će hraniti loptama Šarića i Bogdanovića, isti taj problem i Srbija će imati kad Teodosić završi karijeru... ne vidim ni kod jednih ni kod drugih da nadolazi neki mladi vrhunski plej... Sinoć gledam i ne vidim ko tu može da prelomi Bogdanović odigrao dobro, Šarić se trugio i nisu malo novinari fer prema njemu... Rusima pola tima igra u jednom timu i to mnogo znači da se ne zavaravamo... Male zemlje fali igrača, nama kad su Teo, Bjelica, Jokić, Kalinić, Nedović, Simonović (ne toliko) otkazali što zbog povreda što zbog nečeg drugog prestao da se nadam zlatu jer kad okreneš Teo najbolji plej u evropi, Nedović jedan od glavnih igrača unikahe, Kalinić čovek zadatka šampiona evrope, Jokić ne treba reći kako je odigrao u NBA ovu sezonu e njih nema ko da zameni jednostavno nema... tako je i u Hrvackoj kad Šarić i Bogdanović izađu nema ko da nosi igru tih par minuta što može da košta i utakmice

DU
Deleted user
11:06 11.09.2017.

Svaka čas Bogdanoviću ali ne može on sam,jednom riječi sramota, Nisu Rusi pobjedili što su puno jači nego su naš igrači ušli u utakmicu bez ikakve ideje,primiti onakav koš na kraju prvog poluvremena može samo amaterska ekipa a nikako "profesionalci"ci" odmah sam znao da gubimo utakmicu i više nisam gledao. Pozdrav ljudima dobre volje

KO
komunikolog
11:06 11.09.2017.

Da su tkz. novinari malo realniji i normalniji nitko nebi bio ovako razočaran. Do jučer najavljuju sigurnu medalju, odličnu atmosferu, extra kvalitetu .... Realno je da Hrvatska ima dva odlična igrača i onda par prosječnih i na kraju očajne razigravače koji su na zalasku karijere. I na tome graditi snove u medalji mogu samo nerealni tipovi. Ovo je realnost naše košarke. Isto je i sa nogometom, "stručnjaci" i "novinari" pričaju i pišu da imamo kvalitetu za osvojiti medalju na SP. Realnost je borba za odlazak na to natjecanje i to je veliki uspjeh!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije