MITING U SPLITU

Nekoliko cura je otkazalo pa će Školina "gurati" Blanku

Blanka Vlašić
AFP
21.02.2010.
u 09:36

Što zbog problema s ozljedama, a što zbog priprema za nacionalna prvenstva, nedostajat će Beitija, Di Martino i Gordeeva. Friedrich je i službeno javila da neće doći.

Koliko je god novi termin održavanja splitskoga skakačkog mitinga zapravo priznanje organizatorima za do sada dobro odrađen posao, toliko im je i odmogao u dovođenju najboljih svjetskih visašica u Split. Neke od njih čekaju nacionalna prvenstva, druge su se povukle u svoje baze i treniraju za Svjetsko prvenstvo u Dohi, a neke muče ozljede.

 Motiviraju je rezultati

Tako će danas u Spaladium areni uz našu Blanku Vlašić, vlasnicu najboljih ovosezonskih rezultata, publika moći vidjeti Svetlanu Školinu, koja je ove godine išla preko dva metra i koja će "gurati" Blanku. Neće biti Beitije, Di Martino, Gordeeve...

– Svakako mi je lakše kada se s nekim nadmećem, no moja prva motivacija ipak su rezultati. Naravno, tu je uvijek i publika, uvjerena sam da će Spaladium arena biti opet sasvim puna. Inače, cijela ova sezona nije ponudila neke ekstra rezultate, čini se da je kriza i nas dohvatila – našalila se Blanka.

Ovo je prvi splitski miting, a četvrti po redu koji Blanka dočekuje kod kuće.

– Da, prvi put da Split dočekujem u Splitu. Prije bih se uvijek vraćala s nekih natjecanja, sada sam imala desetak dana za odmor i treninge – govori Blanka.

A ni danas, na dan mitinga, Blanka neće preskočiti popodnevno spavanje.

– Ponašat ću se kao da sam na nekome stranom mitingu. Ujutro trening razbuđivanja, onda opuštanje kod kuće, možda pogledam film, a ako uspijem, malo ću odspavati – otkrila je Blanka.

Iako je i lani u Splitu s preskočenih 202 centimetra pobijedila, Blanka bi cijelu tu lanjsku zimu najradije zaboravila.

– Prošlogodišnji veljača i ožujak? To pokušavam potisnuti. Imala sam neke osobne probleme, teško mi je sve to opisati, no zato sam sada mnogo stabilnija – priča naša visašica.

Na jučerašnjoj presici zablistao je i Ivan Veštić, prvi čovjek splitskog sporta i skakačkog mitinga. Sa Školinom je popričao na tečnom ruskom.

Školina želi preko 201

– Počešćena sam što sam pozvana u Split, što sam Blankina gošća. Ovo će mi biti treći nastup ovdje, do sada su me uvijek motivirali puna dvorana i publika. Mislim da sam spremna za skok preko 201 centimetra – kazala je Ruskinja.

Miting počinje u 18 sati, a skakačice će se, nakon uvodnog programa, nadmetati poslije 18.30 sati.

Komentara 2

FI
five
14:57 21.02.2010.

ajmooo blanka

CR
crocro
11:17 21.02.2010.

Blanka, danas ti je najbolja prigoda da ugledas semafor na kojem piše 209, novi svjetski rekord. Idemo Blanka, ti to možeš. Sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije