INTERVJU TRENERA DINAMA

Nenad Bjelica poručio Nijemcima: Radim u Dinamu, ali volio bih se vratiti u Bundesligu

Champions League - GNK Dinamo Zagreb v AS Monaco
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
1/2
04.10.2024.
u 21:37

"U sjajnom sam klubu, najvećem u Hrvatskoj. Kao da se vraćam kući jer sam tu već radio dvije godine. Igramo u Ligi prvaka, to je velik izazov za mene”, rekao je Bjelica

Nenad Bjelica je prije tjedan dana započeo svoj drugi mandat na klupi zagrebačkog Dinama, i to vrlo uspješno. Prvo je za vikend u osmom kolu HNL-a razbio Lokomotivu 5-1, a potom bio na korak do pobjede protiv Monaca u Ligi prvaka, ali završilo je 2-2. Za Sport1 dao je intervju o povratku u Dinamo:

"U sjajnom sam klubu, najvećem u Hrvatskoj. Kao da se vraćam kući jer sam tu već radio dvije godine. Igramo u Ligi prvaka, to je velik izazov za mene”, počeo je Bjelica, pa nastavio:

“Nisam očekivao da ću opet biti trener u Dinamu. To je jedini klub u Hrvatskoj gdje se mogu zamisliti. Moj je prethodnik (Sergej Jakirović) napravio odličan posao. Imao je samo jednu lošu utakmicu protiv Rijeke, onda je izgubio od Hajduka doma i konačno 9:2 od Bayerna u Münchenu. Nakon toga je smijenjen i došao sam ja. Sve se odvilo dosta brzo". Bio je i trener bundesligaša Union Berlina, o odlasku iz njemačkog kluba rekao je: 

“Odlazak iz Uniona nije mi bio lagan”, pa je na to dodao: “Bilo mi je jako ugodno. Ostvario sam glavni cilj ostanka u ligi, što nije bilo lagano. Union je bio najteži posao moje karijere. Doveo sam momčad na pravi put i to se računa. Jako sretan sam zbog ljudi u Berlinu i Unionu da klub još igra u Bundesligi. Navijači su nevjerojatni i zahvalan sam što sam imao priliku ondje biti trener". Na pitanje zašto je u njemačkom prvoligašu dobio otkaz, kazao je:

"Vjerojatno poraz kod kuće od Bochuma 4:3. To je bila prijelomnica. Odluka je tada donesena i prihvatio sam je. Volio bih da sam mogao ostati još.” Što se tiče incidenta s igračem Bayerna Leroyem Saneom:

“Definitivno žalim za time. Bilo je nepotrebno i učinilo mi je život u Njemačkoj težim jer su mediji od tog trenutka bili izraziti kritički nastrojeni prema meni. I s pravom. Nakon tog incidenta ušli smo u ritam i izbjegli ispadanje, ali ta situacija je nešto za čim žalim". Ipak, namjerava se jednog dana vratiti u Bundesligu:

"Radim u Dinamu, ali volio bih se vratiti u Bundesligu. Uvjeren sam da će se to dogoditi. Bundesliga je predivna liga, no sada sam koncentriran samo na Dinamo". Unatoč tog incidentu sa Saneom, Bjelica vjeruje da će jednom imati priliku trenirati i Bayern:

“Ludo je to. U nogometu nikad ne znaš što će se dogoditi. U incidentu sa Saneom Bayern mi je bio negativan, sada je pozitivan. To je život. Možda jednog dana budem trener Bayerna. Moram prihvatiti situaciju i naučiti iz pogreške sa Saneom". 

Ključne riječi

Komentara 1

OL
OlujaU❤
22:28 04.10.2024.

Neukusno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije