DANAS PREDSTAVLJANJE

Nenad Bjelica novi je trener Osijeka! Bit će menadžer engleskog tipa

Zagreb: Trener GNk Dinamo, Nenad Bjelica, najavio je utakmicu protiv Hajduka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
05.09.2020.
u 10:41

– Bio bih presretan da Bjelica napravi ono što je i u Dinamu – kazao nam je Ivica Grnja, legendarni nogometaš i trener Osijeka.

Već danima se po medijima piše kako će Nenad Bjelica biti novi trener Osijeka, a danas je to postalo i službeno. Naime, klub je to potvrdio na svojim stranicama!

- Dobrodošao kući - napisali su Osječani u objavi na Facebooku.

Danas u 13 sati na gradilištu novog stadiona na Pampasu biti će promocija novog trenera Nenada Bjelice!

Glavna tema u gradu

Njegovim dovođenjem klupski čelnici su dali do znanja koliko ozbiljno drže do nogometnog projekta koji su prije četiri godine započeli u Osijeku i kako su spremni zavući ruku u džep. A koliko duboko, pokazat će idući dani. Bjelica bi u Osijeku trebao imati najveće ovlasti u kreiranju politike transfera, biti menadžer engleskog tipa, a bit će zanimljivo vidjeti koji će mu biti prvi potezi. Osijek je u prijelaznom roku već potrošio nešto više od milijun eura na transfere otkupom ugovora Igora Silve i Merveila Ndockyta koji su prošle sezone u Gradskom vrtu bili na posudbi, Ante Erceg i Ramon Mierez su pak dovedeni na posudbu s pravom otkupa. Istovremeno, napadački tandem o kojem je Bjelica imao visoko mišljenje Marić – Mance napustio je klub, jedan je u bogatom transferu završio u Monzi, a drugi je proslijeđen na posudbu u Puskas akademiju. Početak sezone potvrdio je da su Osijeku za nešto više potrebna pojačanja, a odluka će biti na Bjelici.

Povratak Nenada Bjelice glavna je tema u njegovu rodnom gradu, dojam je kako se provuče kroz baš svaki razgovor na ulici.

– Bio bih presretan da Bjelica napravi ono što je i u Dinamu – kazao nam je Ivica Grnja, legendarni nogometaš i trener Osijeka.

Inače, Bjelicu je vodio još u juniorima, a u sezoni 1990./1991. prve seniorske minute Bjelica je odigrao baš kod Grnje.

– Dolazak Bjelice je veliki iskorak, dokaz kako će klub ići uzlaznom linijom i brže nego do sada – veli Grnja.

Bilo je nekakvih medijskih špekulacija kako će najvatrenija jezgra navijača Osijeka primiti dolazak nekadašnjeg idola kojem su zamjerili odlazak u Dinamo u toj mjeri da je netko još iste večeri kada je Bjelica došao u Maksimir njegovo lice obrisao s murala posvećenog klupskim legendama. Međutim, bila su to zločesta nagađanja jer nekadašnji ljubimac tribina bit će dočekan raširenih ruku.

Dobio podršku navijača

“Navijači Osijeka ne mrze Bjelicu i ne postoji nikakva netrpeljivost zbog njegova dolaska! Nenadu želimo što više uspjeha s NK Osijekom i iskreno se nadamo da će se on pamtiti kao prvi trener koji je podigao pehar prvaka na našem novom stadionu!”, napisano je na Facebook stranici koja okuplja navijače Osijeka. Ako je netko i imao sumnje, sada više nema.

Pogledaj ponudu Germania kladionice.

Ključne riječi

Komentara 10

KA
kanđija
11:01 05.09.2020.

Nije baš klub iz liga petice ali je klub među prvih 5 klubova iz HNL. A i zarada je 3 puta manja nego u Dinamu. Očito ga nitko nije htio zbog onog performansa u Dinamu iako mu je Dinamo sve dao. Ali rezultat će sve reći a i za HNL će biti dobro da bude Osijek konkurentniji i da se ubaci za borbu za prvaka. Treba biti strpljiv jer puno će proteći vode Dravom dok dođe rezultat. Ako ne dođe biti će to krah za Osijek.

AL
Alfred
16:11 06.09.2020.

Brzo ce Bjelica napuhanko ispuhati. Nece u Osijeku imati najbolje igrace kao sto je imao u Dinamu, i sto je najvaznije, nece biti odlucujuce podrske sudaca sto mu ocito u Dinamu ni malo nije smetalo. A vidimo da bas i ne kotira nesto visoko u nogometnom svijetu. Na kraju morade uzeti sto mu de nudi.

AT
alojz.targus
12:03 05.09.2020.

Naravno da mržnja ,između "kohorte" i Bjelice postoji ali "pola "kohorte ne zna niti tko brani u Nk Osijeku,i dolaze na stadion samo i jedino skakati i vikati,a igra i rezultat ,koga je to još briga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije