KREĆU U OBRANU NASLOVA

Neuspjela generalna proba: Dinamovce dočekao katastrofalan teren, ozlijedio se Petković...

Nogometaš Dinama Bruno Petković ozlijedio se u posljednjem pripremnom susretu pred početak proljetnog dijela sezone
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
18.01.2023.
u 10:30

Plavi su odigrali jednu međusobnu utakmicu, pa utakmicu od 120 minuta s cijelim kadrom, a onda u nenogometnim uvjetima s Bravom. Bit će zanimljivo vidjeti ih već u subotu protiv Gorice

Dinamo je završio s pripremama prijateljskom utakmicom sa slovenskim prvoligašem Bravom. Druga je to pripremna, ujedno i posljednja utakmica plavih do početka nastavka prvenstva (subota, 17.30 sati s Goricom u Maksimiru), ako ne računamo onu koju su međusobno odigrali u Rovinju. 

Jedina utakmica prije ove u utorak u Maksimiru bila je protiv Celja u Rovinju. Završila je s rezultatom 1:1, no upitno je koliko je bila korisna u uigravanju momčadi s obzirom na to da se igralo 120 minuta, da je u njoj participiralo 20-ak igrača plavih.

Stoga se od utakmice s Bravom očekivala nekakva generalna proba, očito ju je takvom držao i trener Ante Čačić kad je utakmicu zatvorio za javnost. Samo pet, šest novinara bilo je u loži, ali uz uputu da se ništa ne smije snimati mobitelima, a pogotovu ne s kamerama kako se ne bi otkrile neke taktičke ideje koje je trener očito spremio.

No, sve je to palo u vodu brzo prije utakmice, jaka kiša natopila je travnjak Maksimira i očekivali smo da se ta utakmica neće ni odigrati s obzirom na stanje travnjaka, pa je bilo poprilično iznenađenje kad smo vidjeli da plavi i žuti izlaze na travnjak. I već u prvoj minuti sve je to bilo smiješno, lopta je zastajala u vodi, varala igrače jedne pa druge momčadi koji bi protrčali pored lopte jer se nisu mogli zaustavili. Da bi ispucali loptu, igrači su je prvo malo podignuli pa raspalili naprijed.

Nismo vidjeli ni "n" od nogometa i plavi tako bez prave utakmice u pripremama ulaze u nastavak prvenstva. No, s obzirom na uvjete na glavnom maksimirskom travnjaku još su imali i sreće što se "samo" ozlijedio Bruno Petković, a i gostima "samo" jedan igrač. 
Ne znači da ozljeda ne bi bilo i da je travnjak bio normalan, događa se to u nogometu. Uostalom Petković se ozlijedio jer se sudario sa suparničkim igračem i odbio po mišiću. Možda se to ne bi dogodilo da su igrači bolje mogli kontrolirati svoje kretanje, ali tko zna.
U svakom slučaju ova se utakmica nije trebala igrati ili ju je trebalo prekinuti nakon nekoliko uvodnih minuta jer nije poslužila svrsi.

– Željeli smo pravu utakmicu pred nastavak prvenstva, no vrijeme nam to nije dopustilo, ali bar smo vidjeli koliko smo sposobni adaptirati se na podlogu. Možda nas i na početku prvenstva čekaju takvi uvjeti. S te strane možda imamo koristi od ove utakmice, a uz to smo se i energetski potrošili, što je dobro. Šteta je što nismo dobili što smo htjeli, više tečnosti kako bismo finiširali neke stvari uoči prvenstva. Tu smo gdje jesmo. Ipak, pobjeda je pobjeda – rekao je poslije utakmice trener Dinama Ante Čačić nakon pobjede plavih s rezultatom 2:0 .

Dinamo je postigao pogotke jedino kako je i mogao po takvim uvjetima, nakon prekida, oba iz kornera, jednom je zabio mladi Gurlica, drugi put Štefulj.

Mladi igrači ponovno su dobili priliku, a Jakov Gurlica pokazao je veliki talent. Taj visoki stoper kojem je 19 godina ima potencijal, odigrao je jako dobro i protiv Celja te sada protiv Brava. Celjane je dvaput nadvisio u napadačkom skoku, Ljubljančane jednom, dovoljno za pogodak, uz još jednu prijetnju.

– Ne želim sada previše apostrofirati igrače, premladi su. Ali, to što ih i dalje držim u prvoj momčadi govori da sam zadovoljan njihovim radom i kvalitetom – rekao je Čačić.

Još da su u normalnim uvjetima mogli pokazati svoj talent....

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije