U PERUU

Nevjerojatan splet okolnosti: Hrvatske reprezentacije slučajno se srele na drugom kraju svijeta

Varaždin: Zlatna europska liga odbojkašica, Hrvatska - Češka
Igor Soban/PIXSELL
26.08.2024.
u 19:14

Odbojkašice Hrvatske osvojile su 12. mjesto na Svjetskom prvenstvu do 17 godina koje je jučer završilo u Limi

Kakva slučajnost i gotovo nevjerojatna činjenica da su se u Limi u isto vrijeme našle dvije hrvatske reprezentacije u dva različita sporta. Naime, u glavnom gradu Perua upravo je završeno Svjetsko prvenstvo u odbojci za kadetkinje, a od 27. kolovoza počinje Svjetsko juniorsko prvenstvo u atletici. Odbojkašice su na kraju osvojile 12. mjesto jer su u posljednjoj utakmici izgubile od Tajlanda (0:3).

– Već je veliki uspjeh što smo samo jedna od tri europske reprezentacije koje su sudjelovale na ovom svjetskom prvenstvu. Najbolji rezultat od Europljanki ostvarila je Italija, koja je osvojila treće mjesto. Naslov su osvojile Kineskinje koje su u finalu pobijedile Japan s 3:0 – rekla je Svetlana Ilić, izbornica reprezentacije.

Zanimljivo je da su odbojkašice bile smještene u hotelu koji je u istoj ulici gdje i naša atletska reprezentacija.

– Molim vas, kada budete s odbojkašicama pozdravite mi Veroniku Munitić. Mi smo rođakinje, ali se nikad nismo upoznale – rekla je atletičarka Lara Jurčić.

Naravno, prenio sam pozdrave, a Veronika je odmah napisala poruku svom tati, da provjeri tu tvrdnju.

– Je, istina je, u rodu smo – sa smiješkom je rekla Veronika.

Iz skupine naših odbojkašica uslijedilo je protupitanje – poznajete li Vitu Barbić?

Naravno, odgovorio sam, zašto?

– Idemo u istu školu, isti razred. Tko bi rekao da ćemo u isto vrijeme biti u Peruu – rekla je Leni Ivković.

Marija Anzulović, nekadašnja sjajna odbojkašica, sjedila je na klupi reprezentacije.

– Nekako je brzo prošlo vrijeme u Limi. Istina, nismo puno vidjele od grada. Preporuka je bila da se ne mičemo od hotela pa su djevojke mogle vidjeti dio grada samo iz autobusa, vozeći se prema dvorani. Budući da je ovdje jako gust promet, kretali smo svaki put na utakmice tri sata ranije. Prvenstvo se igralo u dvije dvorane. Mi smo sve svoje utakmice igrale u manjoj dvorani. Naravno, gledanost je bila puno veća u onoj drugoj gdje je igrao Peru kao domaćin i gdje su se igrale utakmice završnice – priča Marija.

Kakva je bila organizacija?

– U prva dva dana bilo je svega, ali kada se domaćin uhodao onda je sve bilo dobro. Primjerice, tek smo treći dan u hotelu imali mogućnost švedskog stola za ručak i večeru, dok smo prva dva dana jako dugo čekali na večeru – priča Marija.

Inače, u ovoj reprezentaciji igra mnogo igračica koje su dio novog projekta Hrvatskog odbojkaškog saveza – Team Croatia. Stvaranje projekta kluba sačinjenog od mlađekadetskih reprezentativki koje treniraju i nastupaju kao klub nije nov, to već odavno postoji u zemljama poput Italije, Francuske, Njemačke... Kod nas se godinama razmišljalo o tome, no konačno je realizirana i ta ideja.

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije