OTTO BARIĆ

'Nevjerojatno da se gradi stadion dok nije gotova obnova Zagreba i Banovine. A postoji pet boljih lokacija od Maksimira'

ARHIVA - Zagreb iz zraka 30.06.2005.
Zeljko Lukunic/PIXSELL
12.10.2022.
u 13:37

- Dok nije gotova obnova Zagreba i Banije, nevjerojatno mi je da se iz džepa vadi novac da se gradi stadion. Nacionalni stadion si dozvoljava netko tko ima dovoljno novca i želje da se izgradi - kaže Otto Barić.

Arhitekt Otto Barić, sin pokojnog nogometnog trenera Otta Barića, komentirao je moguću izgradnju novog stadiona.

- Dok nije gotova obnova Zagreba i Banovine, nevjerojatno mi je da se iz džepa vadi novac da se gradi stadion. Nacionalni stadion si dozvoljava netko tko ima dovoljno novca i želje da se izgradi. Primarno se radi o tome da stadion na Maksimiru treba biti stadion mladosti Zagreba. Tako je 1912. nadbiskup Antun Bauer poklonio zemljište mladosti Zagreba da tamo igra nogomet - rekao je Barić za N1.

Barić kaže da je ova odluka političko pitanje.

- Postoji investitor, investitor je Dinamo. Dinamo ima mogućnosti naći sredstva i Dinamo bi trebao biti taj koji bi trebao izgraditi svoj stadion na kojem bi onda mogla igrati i reprezentacija. Dinamu treba omogućiti kroz pravo građenja da pokrene proces i da se konačno s tim krene. Jer meni ovo sve skupa meni ispada – puno babica, kilavo dijete. Nisam siguran da je to sve skupa na nekim zdravim temeljima.

Smatra da je projekt izgradnje sadašnjeg Maksimira nije promišljen.

- Bio je dekret, Tuđman je odlučio da će stadion biti takav, ali nema logiku na ovaj način na koji je napravljeno. Nema tu spasa. Jedini spas je srušiti, poravnati i napraviti novi pošteni stadion kakav Dinamu i reprezentaciji treba - rekao je Barić i dodao:

- Ako se radi nešto što je nacionalni stadion, onda to financira šira društvena zajednica, a ne Dinamo. Za taj veliki stadion sigurno postoji pet boljih lokacija nego što je Maksimir. Stadion Dinama po mom mišljenju mora biti u Maksimiru.

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

Ključne riječi

Komentara 20

PO
Poskok
13:53 12.10.2022.

pa obnovite tko vam to brani,da li imate osiguranje,da li ste te stanove otudili 1946,tko su nasljednici istih....,samo se kuka i daj da država našim novcima izgradi kuće.I ja hoću svoju ižu obnoviti...

UG
ugroženi
13:59 12.10.2022.

Pa normalno da se gradi. Dam svoj novac pa mogu ići na stadion gledat utakmicu i pit pivo. A što dobivam kada Marijani Batinić svojim novcem obnovim stan u centru grada? Da bar mogu u stanu koji sam financirao koji put prespavati. Ali ništa, čak ni to! Nek si ih obnavljaju sami kad su htjeli baš u centru. Dalje od mog novca. Mogu dat koju kunu za milodar jer sam socijalno osjetljiv ali da mi se uzima bez pitanja ne dolazi u obzir. Milodar je uvijek stvar slobodne volje a ne prisile.

KO
koraknaprijed
13:59 12.10.2022.

Od tih 5 " boljih" pozicija, garantiram da Oto ima osobnog interesa u bar 4.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije