EHF Europska liga:

Nexe izgubio od Magdeburga na domaćem terenu

Našice: Nexe i PAUC u utakmici 7. kola EHF Europske lige
Matija Habljak/PIXSELL
08.03.2022.
u 23:49

Najbolji strijelac utakmice bio je Michael Damgaard Nielsen sa 10 golova, a Matthias Musche ih je postigao osam. Vratar Mike Jensen je sakupio 12 obrana

Rukometaši našičkog Nexea domaćim su porazom od njemačkog Magdeburga 24-28 (11-11) završili grupnu fazu natjecanja u EHF Europskoj ligi, a već prije su osigurali plasman u osminu finala osvojivši treće mjesto u skupini C. Fahrudin Melić je postigao sedam golova i bio najbolji strijelac Nexea. Halil Jaganjac je dodao četiri pogotka, a po triput su mrežu zatresli Dorian Markušić i Gianfranco Pribetić. Vratar Mihailo Radovanović imao je 12 obrana.

Najbolji strijelac utakmice bio je Michael Damgaard Nielsen sa 10 golova, a Matthias Musche ih je postigao osam. Vratar Mike Jensen je sakupio 12 obrana.

Nexe je dobro otvorio utakmicu protiv prošlogodišnjeg pobjednika ovog natjecanja te u 18. minuti poveo sa 8-5. No, uslijedila je serija Nijemaca od 5-0. Domaća momčad je ostala u rezultatskom priključku s Magdeburgom do 40. minute (16-16), a onda su gosti u četiri minute postigli četiri pogotka i poveli sa 20-16.

Prednost Magdeburga je do 56. minute narasla na +6 (26-20) pa su Nijemci bez poteškoća došli do svoje devete pobjede u skupini u kojoj su završili natjecanje bez poraza, uz samo jedan neodlučen ishod. Drugo mjesto osvojio je švedski Savehof sa 12 bodova.

Kao četvrta momčad u skupini u osminu finala se plasiralo slovensko Gorenje Velenje, koje je u zadnjem kolu slavilo sa 28-27 kod Šveđana, a španjolska La Rioja je poražena na gostovanju kod francuskog PAUC-a.

Nexe će u osmini finala igrati protiv makedonskog suparnika Eurofarm Pelistera koji je osvojio drugo mjesto u skupini D. Našičani će 29. ožujka biti domaćini Makedoncima, a uzvrat u Bitolju je na rasporedu 5. travnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije