stručnjaci tvrde

Nije se tankiralo i valjda će se sad poštenje vratiti

'Partido del Mundial de Balonmano entre Espa?±a y Croacia. En la imagen, Duvnjak.   Handball World Championship match played between Spain and Croatia. In this picture, Duvnjak.'
'Pablo Garcia/UESyndication/PIXSE'
20.01.2013.
u 12:06

Takve te utakmice ponesu i ne možeš razmišljati koji je ždrijeb bolji. Rocas je posljednji šut Španjolaca zapucao iz sve snage u vratnicu, a ako već kalkuliraš onda ima drugih načina da promašiš zicer, objašnjava Obrvan

Dvojica hrvatskih stručnjaka Ivica Obrvan i Senjanin Maglajlija složili su se da je po razvoju utakmice Španjolska - Hrvatska jasno kako kod igrača nije bilo kalkulacija o ishodu i eventualnom izbjegavanju Francuza u nokaut-fazi.

- Iako je utakmica bila čudna s neuobičajeno puno tehničkih pogrešaka, iako su je i jedni i drugi mogli i ranije prelomiti, posebno Španjolci kod +2 s dva igrača više, ipak je teško razmišljati o nekakvim kalkulacijama kad igraš pred 10-12.000 ljudi. Takve te utakmice ponesu. Najbolji dokaz je posljednji šut Španjolaca. Igrao sam na Rocasovoj poziciji i kad netko kalkulira s ishodom onda sigurno neće promašiti tako da iz sve snage pogodi vratnicu, nego će promašiti na drugi način - kaže Ivica Obrvan i ističe:

- Činjenica jest da nas pobjeda stavlja u nepovoljniju poziciju, ali bar se nismo spustili na tu razinu da namjerno gubimo. Nadajmo se samo da će nam to sportska sreća vratiti bolje nego 2007. u Njemačkoj.

Maglajlija je po pitanju eventualnih kalkulacija istaknuo:

- U dramatičnoj završnici vidjelo se da kalkulacija nema, pa ne bi Šterbik skidao onako teške udarce da se kalkulira. Kako kaže Džomba, može netko u fotelji kombinirati, ali teren je sasvim druga priča.

Nakon fantastičnog trijumfa protiv domaćina s optimizmom se gleda na ponedjeljak kad praktički počinje novi turnir. Prvo Bjelorusija u osmini finala, a prođemo li to slijedi vjerojatni "klasiko" s Francuzima.

- Od Bjelorusa smo osjetno bolji, iako nisu bezvezni. Idealan su suparnik za osminu finala. Eh, onda ide "najmanje idealan" suparnik. Gledao sam dosta Francuze i moram upozoriti na neke osnovne stvari. Prvo, apsolutno najbolji igrač je Karabatić iz dva razloga: zbog afere se želi dodatno dokazati suigračima i čelnicima saveza, a s druge strane u posljednje vrijeme nije igrao i puno je odmorniji nego prije, zaželio se igre, zabija više golova. Drugo, Omeyer više ne brani konstantno nego od utakmice do utakmice. Problem je samo što je na nas uvijek napaljen. Treće, silom prilika odlaskom braće Gille morali su mijenjati obrana i u njoj se Dinart ne snalazi kao prije, što je i sam priznao. Francuzi nisu ni blizu moćni kao ranije, ali još su jako neugodni - kaže Obrvan, a Maglajlija ističe da imamo puno razloga za optimizam.

- Naša vanjska linija je jako sazrijela u velikim klubovima, Kopljar, Duvnjak, Bičanić i Vuković djeluju zaista moćno, a Goluža ih odlično rotira s mladima. Što se tiče Francuza, i dalje imaju strašan sustav, ali ne igraju tečno kao nekad. Mislim da smo u posljednje vrijeme i bolji od njih, iako često te utakmice odlučuje psiha. Ali to je nešto što se može prebroditi.

Komentara 8

BA
baniček
14:20 20.01.2013.

za mene su heroji već 10 godina jer su uvijek prvi ili drugi , ćime se nijedna reprezentacija u bilo kojem sportu na svijetu ne može pohvaliti...a ovo je uz nogomet najmasovniji sport ćime je uspjeh još veći. JAZZ66, pozdrav od mene , nemoj zamjerit za ono jučer, bila je šala, skužio si nadam se .))))

BA
baniček
14:24 20.01.2013.

'vrsni poznavatelji' rukometa na raznim portalima pišu da su protiv pobjede nad španjolskom zbog kalkulacija itd....a kad je Ćiro blažević 1996 zbog istog razloga s B momčadi izgubio od Portugala s 3:0, onda su 'poznavatelji' pisali protiv Ćire. čovjek više ne zna kako da igra. zato mi naroda i nije žao jer ništa bolje ni ne zaslužuje po pitanju vlasti , standarda itd.

JA
jazz66
12:26 20.01.2013.

Igrači su tu da igraju i slušaju izbornika a ne obrnuto. Izgubite li od francuza više vas u životu neću pogledat. Niste vi vrijedni mog zdravlja i mojih živaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije