TO SE ZOVE SPONZOR

Nike daje Šarapovoj 70 mil. $ za osam godina dizajniranja

 Maria Šarapova
Reuters
12.01.2010.
u 16:33

Ruska tenisačica Marija Šarapova produljila je vjernost Nikeu, američkom proizvođaču sportske opreme, odjeće i obuće. Za novu osmogodišnju suradnju zaradit će 70 milijuna američkih dolara.

Ugovor je na snazi od početka siječnja, a Nike će početi i s prodajom teniskih haljinica koje je sama dizajnirala nekoć prva tenisačica svijeta. Inače, 22-godišnja tenisačica, koja trenutačno zauzima 14. mjesto u WTA poretku, već jedanaest godina surađuje s američkim sportskim brandom.

- Šarapova ima ime koje nadilazi sportske terene, ona je nešto poput Beckhama. Prvo je slavna osoba, a tek potom sportašica - komentirao je ugovor Stefan Szymanski, profesor ekonomije na londonskom sveučilištu.

- Mariji je drago što je ostala u krugu obitelji u kojem je od 11. godine - dodao je njezin agent Max Eisenbud.

Šarapova je u karijeri osvojila 20 WTA naslova među kojima i one na Wimbledonu (2004.),  US Openu (2006.) i Australian Openu (2008.).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije