DERBI

Nikola Jurčević krije sastav i najavljuje pobjedu na Poljudu

06.12.2003.
u 00:00

- U MAKSIMIRU PUNI OPTIMIZMA UOČI POSLJEDNJEGA OVOGODIŠNJEGA GOSTOVANJA I DERBIJA U SPLITU Mikić neće igrati, a upitni su i nastupi Štroka i Strupara

ZAGREB - Hoće li Nikola Jurčević u Splitu doživjeti dvostruko slavlje? Hoće, uspije li na njegov imendan Dinamo otići nepobijeđen s Poljuda. U velikom derbiju, u borbi za naslov prvaka polusezone.

- Hajduk se na Poljudu uvijek smatra favoritom. Ali, mi se te utakmice ne bojimo, ući ćemo u nju hrabro i pokušat ćemo pobijediti. Međutim, i bod nas ostavlja na prvome mjestu - odlučno je najavio Nikola Jurčević više analizirajući Hajdukovu, nego igru svoje momčadi.

- Vidjeli smo dva različita lica bijelih, u srazu s Romom i u susretu s Varteksom. Splićani će sigurno pokušati podići samopouzdanje nakon poraza u Varaždinu, no ne znam koliko će im to uspjeti.

Naglasit će Jurčević da plavima opasnost prijeti iz prekida.

- Primili smo mnogo pogodaka baš iz prekida, to nas najviše zabrinjava. Ali, ne razmišljamo samo o obrani, idemo u Split postići pogotke, nadam se dva ili tri!

Doista, visoke ambicije, znači li to da će Jurčević na Poljudu istrčati s izrazito napadačkom postavom. Slično je lani pokušao Ćiro Blažević, ali njegova momčad s petoricom napadača pobijeđena je s 1:0.

- Ja sam otklonio sve dvojbe, sve je moguće - skrio je sastav Jurčević, ali je nešto kasnije odmah otkrio da nije riješio baš sve dvojbe.

- Mikića muči aduktor i neće igrati u Splitu, a nastup Branka Strupara upitan je zbog teškoća s grlom.

Znači, na desnom boku igrat će Bartolović, na lijevom Jurić, u sredini Agić i Mujčin.

Čini se, vrlo napadačka formacija, vidjet ćemo i koliko uspješna.

- Eh da, ne znam koliko će moći Štrok, njegova je ozljeda već kronična. Ali, nadam se da će izdržati još ovaj zadnji susret, a onda ionako ide na operaciju.

Poraz? U Maksimiru o njemu ne razmišljaju, ali kažu da ne bi bio fatalan.

- Koliko god mnogo značilo proljeće dočekati na vrhu, ishod derbija neće odlučiti konačnog prvaka.

Tomo NIČOTA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije