Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVILI I SPLIT I INTER

Nikšić lobom donio tri boda nakon što su ispustili 2:0

'25.09.2010., Osijek - Nogometnu utakmicu 9. kola 1. HNL odigrali su NK Osijek i NK Zadar. Ivan Milicevic i Igor Banovic.  Photo: Krunoslav Petric/PIXSELL'
'Krunoslav Petric/PIXSELL'
25.09.2010.
u 18:20

Domaćini su u 27. minuti imali prednost 2:0, no zatim je uslijedila komocija u igri bijelo-plavih koja im se u završnici dvoboja zamalo obila o glavu.

Nastavljena je tradicija koja kaže da Zadrani nemaju što tražiti u Gradskom vrtu - već su 17. put u 20 gostovanja teren napustili pognutih glava, iako je sada bilo gusto.

Ježina držao goste u igri

Nakon velike drame završeno je 3:2 (2:1). Bijelo-plavima ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna da mirno završe utakmicu. Osijek je došao u prednost iz preslikanih akcija - svaki je put lopta došla s desne strane ruba kaznenog prostora gostiju, a zaboravljenim Osijekovim napadačima koji su sami stajali na drugoj vratnici nije bilo teško svladati Ježinu - u 12. minuti glavu je podmetnuo Jugović, a 15 minuta kasnije Miličević nogu. Međutim, komocija koja je potom uslijedila u igri bijelo-plavih zamalo im se obila o glavu. Nakon nesporazuma Osijekovih stopera, Santini je u posljednjoj minuti prvog dijela pružio nadu gostima. Iako je Osijek u nastavku pritisnuo, Ježina je sjajnim intervencijama držao Zadrane u životu, skinuo je čak šest zicera napadačima bijelo-plavih, a onda šok - Puljić je najviše skočio u gužvi i svladao Karduma. Da bi pet minuta kasnije Nikšić sjajnim lobom Osijeku ipak donio pobjedu.

Potpisali novi sponzori

U međuvremenu, dok se bijelo-plavi polako dižu na ljestvici, klupsko čelništvo nastavlja potragu za financijskim injekcijama, a blagajna u Gradskom vrtu od jučer je punija za sada nepoznati iznos. Uoči utakmice potpisani su sponzorski ugovori s tri osječke tvrtke (Kanditom, Ricardom i Massom), a isti papir prethodno su potpisali predstavnici Prve sportske kladionice čiji je predsjednik uprave Mirko Lulić osamdesetih godina bio kapetan bijelo-plavih.

– Svaka je kuna dobrodošla i bit će potrošena na ono najvažnije - normalno funkcioniranje kluba.

– Potpisani su još i ugovori s dvije velike hrvatske tvrtke koje su željele ostati anonimne, a čije su donacije izdašne – kazao je predsjednik Osijeka Robert Špehar.

Prva HNL, 9. kolo:

Osijek - Zadar 3:2

OSIJEK - Gradski vrt. Vrijeme oblačno. Gledatelja 1500. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka).

OSIJEK: Kardum, Šorša, Čaušić, Pranjić, Stojkić, Kurtović, Pušić, Vidaković (od 52. Kvržić), Jugović, Miličević (od 90. Maglica), Barišić (od 59. Nikšić). Trener: Branko Karačić

ZADAR: Ježina, Con, Puljić, Glumac, Bilaver (od 59. Gospić), Begonja (od 46. Pezo), Jerbić, Šare, Banović, Mršić, Santini. Trener: Dalibor Zebić

Strijelci: 1:0 Jugović (13, Miličević), 2:0 Miličević (Barišić) (29), 2:1 Santini (45, Mršić), 2:2 Puljić (77, Mršić), 3:2 Nikšić (82)

Šibenik - Inter 0:1

ŠIBENIK - Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1000. Sudac: Goran Proleta (Opuzen).

Strijelac: 0:1 - Abilaliaj (63.)

Istra 1961 - Split 0:1

PULA - Stadion Uljanik - Veruda. Gledatelja 1000. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac).

Strijelac: 0:1 - Milović (23.)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije