Cruijjf pobijedio

Nizozemski sud poništio imenovanje Van Gaala za direktora Ajaxa

'Bayern Munich\'s coach Louis van Gaal of Netherlands reacts after their UEFA Champions League Group E soccer match against CFR Cluj in Cluj-Napoca November 3, 2010.  REUTERS/Radu Sigheti (ROMANIA  -
'RADU SIGHETI'
07.02.2012.
u 14:28

Legendarni Cruijff tvrdio je da se odluka o imenovanju Van Gaala skrivala od njega i kako je donesena njemu iza leđa, što je sud i potvrdio.

Nizozemski je sud odlučio da je imenovanje Louisa van Gaala za direktora amsterdamskog Ajaxa nije u skladu s propisima presudivši tako u korist Johana Cruijffa.

Cruijff, inače član izvršnog odbora kopljanika, od suda je tražio da poništi odluku koju su u studenom donijela četvorica drugih članova odbora – Edgar Davids, Steven ten Have, Paul Romer i Marjan Olfers.

Naime, legendarni nogometaš tvrdio je da se odluka o imenovanju Van Gaala skrivala od njega i kako je donesena njemu iza leđa. Sud je potvrdio njegove navode i odbacio imenovanje Van Gaala objasnivši presudu:

"Imenovanje Van Gaala nije bilo na dnevnom redu sastanka izvršnog odbora kad je ta odluka donesena, a Cruijff, koji nije bio na sastanku, nije mogao znati kakve će odluke ostatak IO-a donijeti te važnost tih odluka za budućnost kluba"

Na Cruijffovu stranu stalo je i desetak trenera iz omladinske škole, među ostalima Dennis Bergkamp, Jaap Stam, Ronald de Boer i Wim Jonk.

Inače, Van Gaal i Cruijff ne razgovaraju godinama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije