U borbi protiv virusa

Njegovo lice bilo je na meti i vrijeđali ga, a sada je otkrio kada stiže cjepivo

Dietmar Hopp
Foto: DPA/Pixsell
1/5
18.03.2020.
u 22:07

Većina nije svjesna mog financijskog udjela u biotehnološkom sektoru, ali već sam potrošio milijune eura. Investirao sam u CureVac, jako mladu firmu, jer imam inovativne ideje i pristupe u istraživanju u cilju razvoja cjepiva - kaže Hopp

Dietmar Hopp, vlasnik nogometnog kluba Hoffenheim, prošlog se mjeseca našao na meti navijača širom Njemačke.

Našao se na udara te je bio žestoko vrijeđan jer je u klub uložio silne milijune eura. Hoffenheim je postao jedan od jačih klubova u Bundesligi u kojem igra i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

No posljednjih dana Dietmar Hopp koji je inače i većinski vlasnik farmaceutske tvrtke CureVac ponovno se našao u centru pažnje, otkrio je da kompanija razvija cjepivo protiv koronavirusa.

Pokazao se određeni napredak u razvoju cjepiva protiv virusa koji je posljednjih tjedana paralizirao Europu, te se očekuje kako bi uskoro mogli početi s kliničkim testovima, piše je Spiegel. Cjepivo bi moglo biti spremno u jesen.

- Želimo razviti cjepivo za cijeli svijet, a ne za jednu zemlju, određene klase ili dijelove svijeta. Ako se uspješno razvije i testira, cjepivo će poslužiti u obuzdavanju globalne krize, to je moja želja - rekao je Hopp i dodao:

- Većina nije svjesna mog financijskog udjela u biotehnološkom sektoru, ali već sam potrošio milijune eura. Investirao sam u CureVac, jako mladu firmu, jer imam inovativne ideje i pristupe u istraživanju u cilju razvoja cjepiva. 

Tvrtka je pokrenula mnogo projekata i dosad je uloženo mnogo novca, ulaganja će se nastaviti.

- Prvo smo se nadali da ćemo uspjeti pronaći lijek protiv raka i pomoći u zaustavljanju tako teške bolesti. To je moja motivacija - istaknuo je Dietmar Hopp.

Vlasnik kompanije CureVac odbio je američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je htio kupiti cjepivo kada se ono pokaže uspješnim u liječenju.

- Time što će cjepivo, pokaže li se uspješnim u liječenju, ponuditi svima pokazao je kako se čovjek treba ponašati u situaciji poput ove. Poruka gospodina Hoppa je da Njemačka nije na prodaju - rekao je njemački ministar gospodarstva Petera Altmaiera.

>> Video: Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

Ključne riječi

Komentara 8

UF
ufrm
03:12 19.03.2020.

Ajmo da se cjepivo prvo pokaze uspjesnim ..... pa ce mo onda graditi kule u zraku

Avatar Forumas
Forumas
02:25 19.03.2020.

oni razvijaju,oni zele,oni rade na tome bla bla bla bitno da se reklamira i da dionice idu gore. jel to vecernji yu besplatno reklamira hoppovu firmu ili su placeni za to?

SO
Sir Oliver
23:30 18.03.2020.

Svaka cast za cjepivo svima! Jos kako je odbio americkog bahatog purana! Ma legenda covjek!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije