Priveden vođa navijača

Nogometna Europa zgrožena: Ovo je huligansko čudovište

bogdanov
Reuters
14.10.2010.
u 09:48

Bild je na naslovnici internetskog izdanja objavio sliku vođe huligana Ivana Bogdanova (30) s velikim naslovom: Huligansko čudovište, a Gazzetta dello Sport uz njegovu veliku sliku dala je naslov: U kavez!

Fabio Liccari, novinar Gazzette dello Sport, izjavio je da srpski navijači nisu pretraženi  na ulazu na stadion u Genovi, gdje se trebala igrati kvalifikacijska utakmica za EP 2012. između nogometaša Italije i Srbije, prenosi internetski portal B 92.

- Talijanska je policija zakazala. Plan je bio da srpski navijači ranije uđu na stadion, a oni su to odbili. Susret se bližio početku, a na stadion su počeli dolaziti i domaći navijači. Policija, u strahu da ne dođe do sukoba, pustila je srpske navijače na tribine. U toj situaciji nitko ih nije pregledavao pa su mogli unijeti sve što su htjeli - istaknuo je novinar Liccari.

Kako tvrdi glavni tajnik Nogometnog saveza Srbije Zoran Laković, talijanski je savez znao da su u Genovi mogući navijački neredi, o tome su domaćina na dan utakmice obavijestili tri puta.

- To je poraz nogometa. Ništa nismo prepustili slučaju. Upozoravali smo Talijane da imamo saznanja kako huligani namjeravaju prekinuti utakmicu. Na organizacijskom sastanku u 10 sati upozorili smo čelnike Nogometnog saveza Italije i delegata utakmice da se može dogoditi to što se, nažalost, i dogodilo - podvukao je Laković i dodaje da odgovora s druge strane nije bilo ni nakon još dva upozorenja.

Laković se osvrnuo i na propust osiguranja autobusa s reprezentativcima, gdje je napadnut vratar Vladimir Stojović.

- Talijani su znali kakva se opasnost nadvila nad srpskom reprezentacijom. Poslali su jedan policijski automobil i jednog policajca na motoru. Kako bi nekoliko policajaca moglo spriječiti tridesetak huligana? - rekao je Laković.

Nogometni savez Srbije od Talijana je dobio 1800 ulaznica.

- Svaka ulaznica sadržava egzaktne podatke. Navijač koji je dobio ulaznicu morao je predati fotokopiju putovnice. Je li tko drugi kupovao ulaznice za huligane, ja ne znam. To je posao za nekoga drugog - dodao je Laković.

Ključne riječi

Komentara 60

MI
milojko
22:23 14.10.2010.

Lagano Hrvati... Citam Bild redovno i nisam naisao jos na takav naslov. Nazivaju ga idiotom sto i jeste. Od vas ocekujem da prenosite zbivanja kakva jesu, zato vas i citam. Pozdrav za najbolji hrvatski klub, NK Hajduk.

RA
Rataku
22:25 14.10.2010.

ovo se talijan pravi da je srbin :p

Avatar My Style
My Style
13:08 14.10.2010.

@ topgen, mladazemlja, majur, profesorzag Jednom je davno pametno receno da je od komunizma gori jedino antikomunizam. Parafrazom dolazim do tvrdnje da su od \"srpskog nacionalizma i divljastva\" gori jedino hrvatski sovinizam i tragikomicna srbofobija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije