GLAVNA PREPREKA

Nova Dalićeva uzdanica pokušat će zaustaviti Dinamo u utakmici sezone: 'Razmišljam samo na jedan način'

Solun: Uzvratni susret 3. pretkola UEFA Konferencijske lige, PAOK - Hajduk
RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS
06.03.2024.
u 20:13

Grci su u Zagreb stigli dan ranije, ali nisu trenirali, već su svoj zadnji trening pred utakmicu odradili u Solunu

Dinamo i grčki PAOK sučelit će se u dvoboju osmine finala Konferencijske lige. Prvi čin odigrat će se u četvrtak od 21 sat na Maksimiru. Sat vremena iza presice Dinama na kojoj su bili Sergej Jakirović i Petar Sučić na red je stiglo i druženje s medijima grčkog kolektiva. Ispred njega stajali su, odnosno sjedili, trener Razvan Lucescu i vratar Dominik Kotarski. Ovaj je 24-godišnjak iz Zaboka od ljeta 2022. godine član PAOK-a, odakle je prešao iz Gorice. Ove je sezone standardan na golu, branio je u 38 utakmica, od čega su dvije bile u kvalifikacijama Konferencijske lige protiv Hajduka.

- Ja sam profesionalac. sutra je za mene utakmica kao i svaka druga, igram za klub, sebe i suigrače. Ovdje smo da postignemo dobar rezultat. Razmišljam samo na taj način - kazao je u uvodu Kotarski.

Grčki klub na europskim gostovanjima prati 15-ak njihovih novinara. Pitali su ga kako će mu biti braniti u domovini.

- Drago mi je što sam ovdje, ovo je moja domovina. Tu sam proveo djetinjstvo. Ali kažem ovdje sam s PAOK-om i želim uspjeh. Reprezentacija Hrvatske? To je velika čast, vrlo sam sretan zbog toga. Ali to je tek za dva tjedna. Prvo moramo odraditi posao u četvrtak. Da PAOK ne igra tako, ne bih dobio poziv u reprezentaciju. Hajduk? Nezahvalno je usporediti te utakmice s ovom u četvrtak. Ono je bio početak sezone. Respektiramo Dinamo, ali vjerujemo u sebe i našu kvalitetu. Očekujem tešku utakmicu, obje momčadi imaju svoje šanse, vjerujemo da ćemo mi proći dalje - zaključio je Kotarski.

Medijima se obratio i trener grčkog sastava, Razvan Lucescu.

- Moramo biti spremni za utakmicu, Dinamo ima veliko iskustvo u Europi. Možda trenutačno nema intenzitet, ali znaju pročitati manjkavosti svog protivnika. Jako su dobro organizirani i imaju vrlo zanimljive igrače. Mislim da je Josip Mišić njihov najbolji igrač. Ne samo zbog igre s loptom, nego zbog stava i načina na koji predvodi svoju momčad.

Hajduk je već izbacio iz Europe, može li isto učiniti i Dinamu?

- Nije lako usporediti, jer se uspoređuju dva razdoblja, s Hajdukom smo igrali u kolovozu. Onda sam jako cijenio Hajduk. I hrvatski nogomet iznimno cijenim, imate sjajne igrače bili ste drugi i treći na svijetu, ali nije pravedno uspoređivati Hajduk i Dinamo - zaključio je Lucescu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije