PIŠU CRNOGORCI

Novak Đoković na Jadranu gradi luksuzni kompleks vrijedan 300 milijuna eura?

Beograd: Novak Đoković srušio rekord, 311. tjedana je na prvom mjestu ATP ljestvice
Foto: Antonio Ahel
1/5
21.02.2022.
u 14:35

Prema dnevniku Vijesti ovaj projekt srpskog teniskog prvaka realizirao bi se uz potporu investicijskog fonda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković namjerava kupiti veliko područje u Budvi, poznatog ljetovališta na obali Crne Gore, s ciljem gradnje velikog kompleksa s golf igralištem, hotelima i drugim sadržajima, tvrdi crnogorski list Vijesti.

Prema dnevniku Vijesti ovaj projekt srpskog teniskog prvaka realizirao bi se uz potporu investicijskog fonda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ukupna vrijednost projekta bila bi preko 300 milijuna eura.

Đoković je, dodaje podgorički list, navodno obavio inspekciju na tom području tijekom posjete Budvi krajem siječnja, kada mu je dodijeljena povelja Počasnog građanina Budve, te imao nekoliko sastanaka s menadžerima i pravnim stručnjacima. 

On bi u blizini plaže Jaz sagradio golf teren sa 18 rupa, prvi takav kompleks ove vrste u tom dijelu Jadrana.

Ključne riječi

Komentara 6

RE
RedTree
14:50 21.02.2022.

Nizozemska od turizma zarađuje cca 80 milijardi dolara, a mi 20. Beč više od nas zaradi. Na cijeloj obali imamo samo jedan golf teren i to na samom sjeveru. Koliko tek Portugal ima. Trebala bi nam bar 3,4 golf terena na obali za ozbiljni turizam. I dalje ne kužim koja je fora nekima gledati zarasli Srđ umjesto da bogataši imaju gdje trošiti novac i stati duže.

Avatar cesare
cesare
15:01 21.02.2022.

Naslov je opet pravi mamac za domoljube.

DU
Deleted user
14:50 21.02.2022.

CG je do sada imala praksu fuzije priv. investicije velikog ranga s državom odnosno znajući, a priori, da će strani investitor biti izvrgnut nizu ucjena na terenu - onda naprave formalni joint venture ugovor, gdje je određen % dionica u vlasništvu Crne Gore - i tako se onda nastupa prema lokalnim vlastima i onima koji "drmaju" infrastrukturom. Kasnije, kad je zgotovljeno, država vrati dionice stranom investitoru. Zato su i uspješni u privlačenju stranih investicija, npr. najnovija ex JRM mornarička baza na poluotoku Luštica postaje luksuzno naselje. Naši bi mogli naučiti na tom primjeru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije