"PROCURIO" OBRAZAC

Novak Đoković u novim problemima, nije govorio istinu kod ulaska u Australiju!

Australian Open: Djokovic's Visa Cancelled
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA
1/4
11.01.2022.
u 07:38

– Davanje lažnih ili obmanjujućih informacija ozbiljan je prekršaj. Možete biti kažnjeni za davanje lažnih ili obmanjujućih informacija maksimalnom zatvorskom kaznom od 12 mjeseci.

Novak Đoković dobio je još minimalno jedan dan boravka u Australiji jer ministar imigracija Alex Hawke još nije donio konačnu odluku, no problem za tenisača mogao bi biti obrazac o putovanjima na kojem nije bio iskren ili nije točno znao što radi.

– Proces još uvijek traje i nije primjereno komentirati ga – kazali su iz Hawkeova ureda za The Age, na kojem je objavljen sporni obrazac.

Naime, prije ulaska u Australiju potrebno je navesti putovanja, ako ih je bilo, posljednjih 14 dana. I Đoković je označio da nije putovao, što ne odgovara istini jer je prije dolaska u Australiju 6. siječnja putovao iz Beograda u Španjolsku.

– Davanje lažnih ili obmanjujućih informacija ozbiljan je prekršaj. Možete biti kažnjeni za davanje lažnih ili obmanjujućih informacija maksimalnom zatvorskom kaznom od 12 mjeseci – stoji u upozorenju na dokumentu.

Za Đokovića je olakšavajuća okolnost to što je u startu kazao da je obrazac ispunio sam, ali pitanja ove vrste pojavila su se u javnosti nakon što je njegov brat odbio otkriti je li Novak igdje putovao 14 dana prije dolaska u Australiju. Na inzistiranje da pojasne te nejasne detalje, obitelj je prekinula konferenciju za medije.

Nejasan je i detalj oko PCR testa, koji je bio pozitivan 16. prosinca, a svejedno je bio u Francuskoj na ceremoniji s mladim tenisačima – bez maske. Zakoni u Srbiji propisuju karantenu u trajanju od 14 dana u takvim slučajevima, što znači da je mogao iz nje tek 30. prosinca.

 

Komentara 51

DU
Deleted user
07:46 11.01.2022.

laz mu je genima..

KA
kažemja
08:08 11.01.2022.

Dosadni ste s tim Đokovićem.

HE
Herceg56
08:00 11.01.2022.

Što na ovo kaže Dobrica Ćosić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije