Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marco Pašalić

Novi igrač Rijeke došao iz Borussije, jedno vrijeme radio je i na baušteli

GER, 3.Liga, Bor. Dortmund U23 vs. SC Verl
Foto: Nordphoto GmbH / Freund
1/3
22.06.2023.
u 09:52

Marco Pašalić u Rijeku je stigao kao slobodan igrač i s njom potpisao četverogodišnji ugovor

Rijeka se na svojim društvenim mrežama pohvalila novim pojačanjem, a riječ je o 22-godišnjem Marcu Pašaliću. Igrač je to koji je donedavno bio član Borussije Dortmund gdje je igrao za njenu drugu momčad. 

Borussia ga je dovela iz Stuttgarta prije dvije godine, ali nije se probio do prve ekipe, za nju je upisao tek dva nastupa. Ove je sezone odigrao 22 utakmice u trećoj ligi, zabio je četiri gola, a jednu je utakmicu odigrao i u Bundesligi

Ugovor s njemačkim klubom mu je istekao, novi nije potpisao pa je u momčad Sergeja Jakirovića stigao kao slobodan igrač i potpisao četverogodišnji ugovor s Rijekom. 

Dodajmo da je Pašalić odigrao dvije utakmice za Hrvatsku reprezentaciju do 17 godina te četiri za onu do 21 godine. On je pogotkom iz jedanaesterca za 5:4 odveo Hrvatsku U-21 na Euro, gdje ga danas nama. 

 

 

Inače, Marco je rođen u Karlsruheu, igrao je u mlađim uzrastima Hoffenheima i Karlsruhea te drugim momčadima Stuttgarta i Dortmunda.

Ono što je zanimljivo jest da je rekao kako mu nije išlo u školi pa ju je napustio, nakon toga je dvije godine radio kod brata koji ima tvrtku na baušteli, nosio je beton, krečio... Na kraju se odlučio za nogomet. Malo ga je stopirala ozljeda ligamenta zbog koje je izbivao šest mjeseci u prvoj sezoni u Dortmundu, no sada ima priliku da s Rijekom ostvari dobre rezultate u HNL-u. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije