Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Novi njemački prvak i dalje neporažen. Roma, Atalanta i Benfica slave prolazak u polufinale

Bundesliga - Bayer Leverkusen v Werder Bremen
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/5
18.04.2024.
u 23:55

U polufinalima će igrati Roma - Bayer i Marseille - Atalanta. Prve utakmice na programu su 2. svibnja, a uzvrati 9. svibnja. Finale će se igrati 22. svibnja u Dublinu

Nogometaši Rome, Atalante, Bayera i Marseillea plasirali su se u polufinale ovosezonskog izdanja Europske lige. Novi njemački prvak Bayer iz Leverkusena i dalje je neporažen u svim natjecanjima ove sezone nakon što je u uzvratnom susretu četvrtfinala na gostovanju kod West Ham Uniteda igrao 1-1 i tako obranio 2-0 pobjedu iz prve utakmice otprije tjedan dana, a hrvatski reprezentativac Josip Stanišić odigrao je čitavu utakmicu za "apotekare".

West Ham je poveo u ranoj fazi utakmice preko Antonija (13), potom je imao još nekoliko dobrih prilika za povećanje prednosti, odnosno anuliranje zaostatka, ali nije ih iskoristio te je za to bio kažnjen u samoj završnici kada se udarac Frimponga (89) odbio od bloka jednog od domaćih branča i odsjeo u mreži za konačnih 1-1.

VIDEO Španjolski mediji: 'Modrić još nema nikakvu ponudu, a pitanje je hoće li stići'

Mario Pašalić igrao je od 75. minute za Atalantu koja je usprkos 0-1 domaćem porazu od Liverpoola prošla dalje s ukupnih 3-1 zahvaljujući visokoj pobjedi na Anfieldu prošlog tjedna. Gosti su zabili na samom startu dvoboja kada je Salah (7-11m) iskoristio sretno dobijeni kazneni udarac nakon što je lopta pogodila Ruggerija u ruku. Ipak, Atalanta je u ostatku dvoboja sigurno obranila preostala dva gola prednosti.

Roma je svetalijanskom okršaju i drugi put u tjedan dana svladala Milan, nakon 1-0 prije tjedan dana u Milanu, ovaj je put u Rimu slavila sa 2-1. Mancini (12) i Dybala (22) doveli su Romu u prednost od 2-1, da bi domaći sastav od 31. minute ostao sa 10-oricom nakon isključenja Celika, ali Milan je uspio tek ublažiti poraz preko Gabbije (85) pred kraj susreta. Za Romu je ovo treća godina zaredom kako dolazi najmanje do polufinala u europskim natjecanjima, 2022. je osvojila Konferencijsku ligu dok je lani izgubila finale Europske lige od Seville nakon raspucavanja s bijele točke.

U dvoboju Marseillea i Benfice putnik u polufinale određen je raspucavanjem s bijele točke. Marseille je golom Moumbagne (79) nadoknadio minimalni zaostatak iz prve utakmice iz Lisabona, a kako se u dodatnih pola sata rezultat nije mijenjao pristupilo se izvođenju 11-eraca. Prvi je za Benficu pokušao iskusni Di Maria, ali je pogodio veatnicu da bi u četvrtoj seriji vratar Marseillea Pau Lopez zaustavio pokušaj Antonija Silve. S druge strane, sva četiri domaća izvođača bila su sigurna i odvela Marseille dalje.

U polufinalima će igrati Roma - Bayer i Marseille - Atalanta. Prve utakmice na programu su 2. svibnja, a uzvrati 9. svibnja. Finale će se igrati 22. svibnja u Dublinu.

GALERIJA Real slavio u drami penala! Unatoč Modrićevu promašaju, Madriđani su porazili prvake

Bundesliga - Bayer Leverkusen v Werder Bremen
1/35

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije