Radomir Đalović

Novi trener Rijeke je miljenik navijača, odbio je otići u Dinamo s Jakirovićem, u klubu je od 2022.

Nogometaši Rijeke odradili trening uoči uzvratne utakmice protiv Lillea
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
13.08.2024.
u 14:36

Đalović je u dva navrata kao igrač i nastupao za Rijeku, a po završetku igračke karijere vratio na Rujevicu kao trener

Rijeku ovog četvrtka čeka europski izazov gdje u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige igra kod Elfsborga (19 sati). Susret je to koji je normalno najavio Željko Sopić, a samo sat vremena kasnije došla je obavijest da je smijenjen.

Iz kluba su poručili:
– Odlukom Uprave HNK Rijeka Željko Sopić više ne obnaša funkciju glavnog trenera kluba. Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač HNK Rijeka i dosadašnji pomoćni trener kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman. HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub, želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere.

Podsjetimo, Sopić je u Rijeku došao prije gotovo godinu dana, nakon što je Sergej Jakirović napustio momčad i prešao u Dinamo.
Klub je vodio u ukupno 45 utakmica, a ostvario je 27 pobjeda, 10 remija te osam poraza, preuzeo ga kada je bilo najteže i s njim napravio čuda. Trenutak kada je Jakirović otišao, a Sopić došao, bio je ključan i za Radomira Đalovića (41) koji je postavljen za novog trenera. 

Taj, crnogorski stručnjak odavno je miljenik navijača, a to je samo pojačao kada je prošle godine odlučio da neće otići sa Sergejom Jakirovićem u Dinamo. Tada je odbio tu mogućnost, ali odbio uz riječi: "Ne mogu tako nešto napraviti Rijeci." Dokazao je svoju vjernost i ona mu se isplatila. 

Đalović je u dva navrata kao igrač i nastupao za Rijeku (2007./2008. te 2009. – 2011.). U sezoni 2007./08. dok je igrao za Rijeku bio je drugi najbolji strijelac 1. HNL s 18 postignutih golova, te je dobio nagradu od HRT za najboljeg igrača 1. HNL.

Po završetku igračke karijere vratio na Rujevicu kao trener. Tamo je u svrsi pomoćnika od 2022., a sada je dobio i samostalni angažman.

>> Proslava za sportaše i građene: Svečani doček olimpijaca u Zagrebu i Splitu

 

Komentara 2

FR
freeshooter
15:43 13.08.2024.

...privremeni trener... stiže novi jer je i nužno bila potrebna ova smjena, već duže vrijeme, Sopić je ispuhan, drugo nije imao za ponuditi, on nije trener koji će voditi širinom svog znanja, samo motivacija kroz pritisak i viku, a to je potrošeno... po meni i prije očekivana smjena, Rijeci treba trener smiren, taktičar, sa znanjem i manirima... ako nemože Keka, bude to Krznar...

KU
kuki333
17:00 13.08.2024.

A on je to pjevao nicim izazvan?Onako,pao mu Livaja napamet?Svi pjevaju samo sada Livaja iskočio,a ovaj naskočio.Tako je bilo sa Kranjčarom i Čorlukom,itd..!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije