VARAŽDIN - RIJEKA

Varaždinci se ne boje Rijeke: 'Goropadni su, ali nemamo baš preveliki respekt'

Varaždin: Utakmica 34. kola SuperSport HNL-a  između NK Varaždin - NK Rijeka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
11.08.2024.
u 20:45

Može se igrati sa svakim protivnikom, pogotovo sada kada naše momčadi igraju europske utakmice. Cijenimo Rijeku, ali isto tako znamo koliko mi vrijedimo, rekao je trener Varaždina Nikola Šafarić

Nakon odrađene europske utakmice u četvrtak, Rijeku čeka ona u domaćem prvenstvu, i to u drugom kolu HNL-a protiv Varaždina. Susret koji se igra večeras od 21 sat najavio je trener kvarnerske momčadi Željko Sopić:

– Očekuje nas zahtjevna utakmica. Znamo da je srce sezone, da nas čeka naporan put. Ozljeda nemamo, svi su igrači na raspolaganju. Nećemo previše mijenjati u odnosu na europske utakmice. Gledao sam Varaždin protiv Gorice. Mislim da su bili bolja momčad. Imaju dobru školu nogometa, crpe igrače iz svoje škole, a što ne mogu, dovedu sa strane. Imaju brze i potentne igrače naprijed, neki su im igrači otišli, ali to je u principu klasična momčad. Početak je sezone, teško je donositi bilo kave zaključke. No idemo po sva tri boda – kaže Sopić.

GALERIJA Kolinda podijelila medalje barakudama. Njihova lica sve govore

Varaždin: Utakmica 34. kola SuperSport HNL-a  između NK Varaždin - NK Rijeka
1/35

Ovosezonsku prvu domaću utakmicu najavio je i trener Varaždina Nikola Šafarić.

– Može se igrati sa svakim protivnikom, pogotovo sada kada naše momčadi igraju europske utakmice. Na nama je da se dobro pripremimo, da nemamo baš preveliki respekt. Rijeka je kod kuće odigrala dobru utakmicu protiv Lokomotive i uvjerljivo pobijedila. Cijenimo Rijeku, ali isto tako znamo koliko mi vrijedimo, dobro smo se pripremili i još se pripremamo. Analizirat ćemo njihovu igru, pokušat ćemo skrenuti pozornost na bitne detalje i kvalitetno odgovoriti na njihovu igru te se nametnuti svojom – rekao je Šafarić pa dodao:

– Rijeka ima momčad koja je dulje na okupu i možda su više naslonjeni na tranziciju i goropadniji su iz polukontri i kontri. Lokomotivu su nadvladali iz kontranapada, imaju brzi priključak iz faze obrane u fazu napada, tako da u tom dijelu moramo malo više pripaziti. Kvalitetu i širinu imaju, Rijeka je prije svega jaka momčad.

VIDEO Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije