Halilović na odlasku

Novi veliki transfer na pomolu: Dinamo čeka deset milijuna eura

Alen Halilović
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
09.02.2014.
u 12:37

Cijena koja se sad pojavila možda je i iznenađenje jer prije Nove godine Zdravko Mamić pokazivao je ponudu Barce od 15 milijuna eura, a sad Katalonci nude “samo” pet.

U Dinamu ne bježe od toga da Barcelona želi Alena Halilovića.

– I prije smo govorili da interes postoji, sad je opetovan. A hoće li Barcelona doći zbog toga u Zagreb i kada bi to trebalo biti, u ovom trenutku ne znam – kazao je Zoran Mamić.

No iz drugih izvora doznali smo da bi predstavnici Barcelone u Zagreb trebali doći sljedećeg tjedna i pregovarati o kupnji mladog plavog bisera. Cijena koja se sad pojavila možda je i iznenađenje jer prije Nove godine Zdravko Mamić pokazivao je ponudu Barce od 15 milijuna eura, a sad Katalonci nude “samo” pet.

No, ako je papir kojim je Mamić tada mahao pred impresioniranim Dinamovim skupštinarima bio autentičan, nameće se pitanje – zašto ta nevjerojatno visoka ponuda za Halilovića nije i prihvaćena? Zar su mislili da mogu dobiti više?

U Turskoj se razišli

Ono što se sada zna o interesu Katalonaca za Halilovića jest da su se Dinamo i Barcelona nedavno na pregovorima u Turskoj – razišli. Iako je, navodno, Alenov otac Sejad dogovorio s Barcelonom uvjete za sina, Dinamu je pet milijuna eura bilo premalo. Takav tvrd Dinamov stav mogao bi sugerirati da je Mamić Haliloviću minirao transfer života, no doznajemo da to baš nije tako. Naime, njihov nekada burni odnos odnedavno je poprimio sasvim novu dimenziju pa Halilović i Mamić ruku pod ruku, u tajnosti, rade na Alenovoj prodaji i imaju zajednički interes – da Dinamo na ljeto nikako ne ostane praznih ruku. Kao što mu se dogodilo sa Sammirom.

I dok se ovih dana bruji u povratku Barcelone u igru, jedan maksimirski izvor tvrdi da se pripremne radnje za Halilovićev transfer odvijaju daleko od katalonske prijestolnice i da tata Sejad za sina već ima ponudu od deset milijuna eura. S njom bi se, prema toj priči, došlo pred pregovarače iz Barcelone; želite li Alena, platite više ili – ništa od posla. I idemo mi na drugu stranu...

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

(Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Ono što je Dinamu u strateškom smislu najvažnije jest saznanje da se na Alena Halilovića gotovo sigurno neće moći računati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Potpiše li ovih dana ugovor života, Alen neće biti nužan ni u pohodu na naslov prvaka i kup, a jedini motiv mogao bi mu predstavljati Kovačev poziv za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. No tu mu pozicija još nije najbolja...

Poražavajući je podatak da će Halilović biti već treći Dinamov dječak u posljednjih godinu i pol koji odlazi iz Maksimira u juniorskoj dobi. Mateo Kovačić otišao je prošle zime u Inter sa 18 i pol godina, Tin Jedvaj s nepunih 18 potpisao je za Romu, a Alen Halilović punoljetan će postati 18. lipnja. Dotad će već biti milijunaš...

Samo Vučević i Prosinečki

Kad smo već kod Barcelone, ona je dosad bila angažirala samo dvojicu hrvatskih igrača. Goran Vučević prešao je 1992. godine u Barcu iz Hajduka kao najbolji igrač hrvatske lige, no nije se uspio nametnuti u megamomčadi koju je vodio Johan Cruyff pa je uglavnom igrao za Barcelonu B.

U ljeto 1995. godine Barca je, opet s Cruyffom na klupi, iz Ovieda kupila Roberta Prosinečkog za tri milijuna eura. Žuti je na Nou Campu ostao do siječnja 1997. godine...

Atletico Madrid
U kolovozu 2011. godine, nakon što ga je Dinamo suspendirao, cijela obitelj Halilović trebala se preseliti u Madrid, no Zdravko Mamić u posljednji je trenutak reagirao i spriječio odlazak.

Tottenham
Prošloga ljeta Tottenham je Dinamu poslao ponudu od 13 milijuna eura, no tada je tata Sejad imao zahtjeve na koje engleski klub nije želio pristati pa je veliki posao neslavno propao.

Borussia D.
Ove zime Sejad Halilović bio je na pregovorima u Dortmundu, razgovarao je s Jürgenom Kloppom. Nagađalo se čak da je i potpisao predugovor, no ta priča nikada nije potvrđena.

Barcelona
Još krajem prošle godine Mamić je mahao ponudom Barce od 15 milijuna eura. Ostaje pitanje – ako je taj papir zaista bio autentičan, zašto ta ponuda nije i prihvaćena?

>>Barcelona je obnovila interes za Halilovića, a kada dolaze u Zagreb ne znam

Komentara 20

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
19:20 09.02.2014.

Dinamo će opet strvorit novog Hlilovića jer se potvrdio kao najbolja škola nogometa na ovim prostorima a EU Janez bu i dalje gledil raznorazne bočanserose ki časno igraju za Zloveniju koja nema takve igrače kod Hrvaška in Bosna i zato s pravom igraju na svetskom koji je san svake reprezentance. No i tv vjerno bu dočaral EU Janezu Brazil.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:00 09.02.2014.

Nek mu je sa srećom no malkice sam suzdržan oko njegve budućnosti. Nedorečen, tjelesno još uvijek slab....puno još žgancih treba pojest za zaigrat na Nou Campu....al ponavljam - iskreno, puno mu sreće i uspjeha u karijeri želim i nek me demantira već u prvoj sezoni !!! PS: na žalost do sad nisam griješil kad su naši išli van. Modrića sam uvijek hvalil još dok su neki pitali tko je on !!!

DH
dalibor.hren
13:50 09.02.2014.

Zašto je balavac bio suspendiran?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije