PRESSICA UOČI DERBIJA

Novo pojačanje stiže u Dinamo! Oglasio se i Jakirović: 'Tu je, netko ga je slikao...'

Zagreb: Konferencija za medije povodom utakmice 2. kola SuperSport HNL-a Osijek - Dinamo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
09.08.2024.
u 15:20

Igramo protiv jedne momčadi s puno talenta i potencijala. Dosta su se pomladili, krenuli su drugim putem, doveli su igrače koji se žele dokazati

U derbiju drugog kola HNL-a na Opus Areni susrest će se Osijek i Dinamo. To će biti posljednja utakmica drugog kola koja će se igrati u nedjelju u 21 sat. Klubovi će u meč ući u različitom raspoloženju. Dinamo je u prvom kolu na Maksimiru razmontirao Istru 5-0, dok je Osijek poražen od Šibenika 2-1, a jučer je u zadnjoj minuti utakmice protiv Zire igrao 1-1 ispustivši pobjedu u zadnjoj minuti nakon sumnjivog kaznenog udarca.

Uoči utakmice napadač Dinama Bruno Petković (29) potpisao je novi ugovor s Dinamom do 2026. godine, a trener Dinama Sergej Jakirović svoju pressicu počeo je riječima o njemu:

"Nema šanse da svi kreću od nule, zna se određeni status koji moraš opravdavati na terenu. Sretan sam i drago mi je. Prvo smo sportski direktor Marić i ja komentirali situaciju s Brunom, mislim da je svakom igraču bitno da klub barem ponudi produljenje kako bi on bio miran u glavi. U međuvremenu se može pojaviti ponuda i da se poklopi da su svi zadovoljni. Zna se što nam Bruno znači, samo želim da bude zdrav i da nastavimo prema svojim ciljevima".

Jakirović smatra da je Dinamo u prednosti s obzirom su imali slobodan tjedan u odnosu na Osijek:

Igramo protiv jedne momčadi s puno talenta i potencijala. Dosta su se pomladili, krenuli su drugim putem, doveli su igrače koji se žele dokazati. Naravno, mi ćemo im biti još veći motiv, na Opus Areni je uvijek vatreno. Dolazimo svježi, dok su oni jučer igrali europsku utakmicu. Živo me zanima kako ćemo se prezentirati u nedjelju. Dobro radimo, naš cilj su pobjeda i tri boda. Bit će zahtjevno, ali ako ćemo nadograditi stvari iz prve utakmice, možemo s puno optimizma ići u tu utakmicu".

Zagreb: Konferencija za medije povodom utakmice 2. kola SuperSport HNL-a Osijek - Dinamo
1/3

Još malo o Petkoviću koji uoči Istre nije bio fizički spreman pa je cijelu utakmicu proveo na klupi:

"U redu je, Bruno je trenirao već u subotu iza Istre. Nismo htjeli forsirati da se ne zakomplicira. Protiv Osijeka neće biti Stojkovića, koji je dobio neugodan udarac u mišić i koji se zakomplicirao. To je bilo protiv Jaruna u subotu. Nije to ništa strašno, ali moramo s njim biti oprezni. Jučer je jako neugodan udarac dobio Mauro Perković. Uplašili smo se, ali rentgen je pokazao da nije ništa. Moramo još napraviti magnet da vidimo što je sa zglobom i koljenom, ali neće ga biti protiv Osijeka.

Na pitanje hoće li biti kakvih izmjena u odnosu na Istru, Jakirović je odgovorio:

"Osijek sigurno nije zadovoljan kako je ušao u prvenstvo. Moglo je otići i na stranu Osijeka. Znam kako igraju s Dinamom, a kako s ostalim klubovima. Pred svojim navijačima će dati maksimum. Kad si u Dinamu, očekuje se da pobjeđuješ."

O transferu Juana Cordobe:

"Tu je, netko ga je slikao na aerodromu. Ne znam otkud ljudima informacije, valjda prate letove. Možda imaju nekoga u kontroli leta. Mora proći liječnički pregled".

Hajdukovi navijači nisu zadovoljni predstavom svojih ljubimaca te se već sad boje da će Dinamo bez problema do titule, ali Jakirovića to ne zanima:

"Svaki navijač želi dobro svom klubu. Mi smo koncentrirani na sebe. Ne treba prevelika euforija, idemo utakmicu po utakmicu, zna se koji su ciljevi Dinama. Najviši cilj nam je sada plasirati se u Ligu prvaka. Nisam euforičan, možemo još bolje igrati".

Za kraj, saznali smo da će Dinamo na Opus istrčati u trećoj garnituri dresova.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:42 11.08.2024.

ova zira oderala hajduka, sada ce osijeka ... jak nam je klupski nogomet u europi ...osim dinama ( imalo rijeke) max 2-3 pretkolo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije