OSTAJE NA MAKSIMIRU

Službeno je: Bruno Petković produžio ugovor s Dinamom

GNK Dinamo
09.08.2024.
u 13:09

U dosadašnjem je opusu u Dinamu odigrao 253 službene utakmice uz 82 pogotka i 72 asistencije, izborio je devet jedanaesteraca... Dodamo li i prijateljske dvoboje brojka se penje na 284 nastupa i 102 gola

Maksimirski plavi devet, Bruno Petković, produljio je ugovor s Dinamom čime su plavi, nakon uspješnog ulaska u sezonu, dobili i dodatni vjetar u leđa za nastavak natjecanja. Dosadašnja ugovorna obaveza istjecala mu je sljedeće godine, a ovim potezom simbolički se prometnuo u veliko pojačanje ovoga prijelaznog roka, objavljeno je na službenoj stranici Dinama.

Od sredine kolovoza 2018. godine i premijere u prvenstvenoj pobjedi protiv Osijeka s 2:1 u Zagrebu, Petković je s plavima osvojio 11 trofeja: naslov prvaka u svakoj od dosadašnjih šest sezona, dva pokala pobjednika Kupa i tri Superkupa. I u svakoj je od tih sezona, dakako, bio jedan od glavnih generatora plave momčadi. Posebnu težinu, svakako, imaju europske izvedbe.

Dvaput je s plavima ušao u Ligu prvaka od čega jednom uz one nezaboravne škarice protiv norveškog Bodø/Glimta u play-offu. Još su triput izborili plasman u Europa ligu pri čemu su svaki put dočekali i europsko proljeće uz nezaboravni ulazak u četvrtfinale 2021. I lani su, u svom premijernom nastupu u Konferencijskoj ligi, također prošli skupinu izborivši četvrto europsko proljeće u šest sezona.

Petković je trenutačno na drugom mjestu povijesne klupske ljestvice najboljih strijelaca u Uefinim nadmetanjima... Na vrhu je Mislav Oršić s 28 pogodaka, a Petković ga slijedi s 26. Ujedno je i četvrti na ljestvici igrača s najviše europskih nastupa u Dinamovoj povijesti: na vrhu je Arijan Ademi sa 104, slijede Sammir sa 76, Dominik Livaković sa 74 i Petković sa 73.

U dosadašnjem je opusu u Dinamu odigrao 253 službene utakmice uz 82 pogotka i 72 asistencije, izborio je devet jedanaesteraca... Dodamo li i prijateljske dvoboje brojka se penje na 284 nastupa i 102 gola.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar gremo20
gremo20
14:32 09.08.2024.

odlično, svi znamo što petković znači za igru dinama. bitno je samo da igra sa 100% truda i ne davi loptu nego odigrava što brže. Ako to uspije, bit će top

Avatar Looney Tunes
Looney Tunes
13:17 09.08.2024.

A šta će kome....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije