OGROMNE CIFRE

Objavljeno koliko je Đoković zaradio prošle godine. Iznos je astronomski, ali jedan tenisač je plaćeniji od Srbina

Novak ?okovi? osvojio je zlatnu medalju na igrama u Parizu
Foto: Hugo Philpott/NEWSCOM
1/2
23.08.2024.
u 17:25

Zahvaljujući sportskim uspjesima i sponzorstvima, Španjolac po zaradi prema Forbesovoj ljestvici nadmašuje Đokovića i Gauff. Nadal se nalazi na šestom mjestu

Carlos Alcaraz nastavlja širiti svoju legendu u svijetu tenisa temeljem osvajanja velikih trofeja, ali i potpisivanjem brojnih sponzorskih ugovora s brojnim multinacionalkama koji mu također donose značajnu financijsku svotu, a sve zahvaljujući uspjesima koje je dosad ostvario. Zbroj dobitaka u nagradama i prihoda od sponzorstava omogućili su Alcarazu da skine Novaka Đokovića s pozicije najplaćenijeg tenisača u 2024. prema ljestvici koju je pripremio časopis Forbes. Alcaraz je tako naslijedio Novaka nakon što je Srbin ovu titulu držao od trena kad je Švicarac Roger Federer otišao u igračku mirovinu.

Prema Forbesu, u 2024. Alcaraz je akumulirao ukupnu zaradu od 42,3 milijuna dolara, od čega 10,3 milijuna dolazi od novčanih nagrada nakon osvajanja turnira poput Roland Garrosa ili Wimbledona ove sezone i 32 milijuna od sponzorskih ugovora koje je Alcaraz potpisao s tvrtkama kao što su Nike, Rolex ili BMW. Forbes ističe da je Alcaraz sa svojih 42,3 milijuna dolara postao tenisač koji je zaradio najviše novca, a da to nisu Roger Federer, Novak Đoković, Naomi Osaka ili Rafael Nadal u 17 godina koliko taj časopis sastavlja ovu ljestvicu.

Đoković je tako pao na drugo mjesto na ljestvici s 37,2 milijuna dolara, i unatoč tome što je tenisač koji je osvojio najviše sportskih nagrada s 12,2 milijuna dolara koje je osvojio kao prvak na US Openu 2023., polufinalist Australian Opena 2024., kao finalist Wimbledona i osvajač Olimpijskog zlata u Parizu 2024., a uz to je dobio i 25 milijuna dolara od sponzorstava koje održava s tvrtkama kao što su Asics, Head, Hublot i Lacoste.

Na trećem mjestu Forbesove ljestvice nalazi se američka tenisačica Coco Gauff koja je u 2024. godini ostvarila zaradu od 27,1 milijun dolara. Gauff je najplaćenija tenisačica u ženskoj konkurenciji, prestigavši ​​Poljakinju Igu Swiatek, koja je četvrta na ljestvici s 26,7 milijuna dolara, iako je tenisačica koja je osvojila najviše sportskih nagrada s 11,7 milijuna dolara po 15 milijuna u sponzorstvima. Peti je trenutno najbolji tenisač svijeta Jannik Sinner s ukupnom zaradom od 26,6 milijuna dolara, od čega 11,6 milijuna u sportskim nagradama i 15 milijuna u sponzorstvima s La Roche-Posay, De Cecco, Gucci, Lavazza i Rolex.

VEZANI ČLANCI:

Još jedna velika figura koja se pojavljuje na ljestvici je Rafael Nadal, koji je na šestoj poziciji sa zaradom od 23,3 milijuna dolara, od čega je samo 300.000 dolara od sportskih nagrada i 23 milijuna od sponzorstava koje Nadal održava s tvrtkama poput npr. Kia, Louis Vouitton ili veleposlanički sporazum koji je postigao sa Saudijskom Arabijom. Ovu Forbesovu ljestvicu upotpunjuju Rus Daniil Medvedev (sedmi sa zaradom od 20,3 milijuna dolara), Japanka Naomi Osaka (osma sa zaradom od 14,6 milijuna dolara), Norvežanin Casper Ruud (deveti s 13,9 milijuna dolara) i Bjeloruskinja Aryna Sabalenka (deseta s 13,7 milijuna dolara).

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Novak ?okovi? osvojio je zlatnu medalju na igrama u Parizu
1/13

Komentara 3

Avatar Ričard
Ričard
00:06 24.08.2024.

I svaki put kad mu se ime spomene u rvaškom tisku mu legne 1000 Eura. Na

PA
Pametanumoruludih
18:07 23.08.2024.

Ako ti se zivot vrti oko novaca onda zivis uzalud.

Avatar Moodleen
Moodleen
20:32 23.08.2024.

Opaaa, pa tek sad danas o tom... zemljaku. Nebu bonusa, ne ne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije