NIŠTA OD NOGOMETA

Odgođena još jedna utakmica europskog velikana, navijači razočarani: 'Moglo je to proći i bez policije'

2024-02-03 AFC Ajax v PSV - Dutch Eredivisie
BEAUTIFUL SPORTS/Orangepictures
10.09.2024.
u 02:20

Nizozemska policija od svibnja vodi kampanju za bolje uvjete prijevremenog umirovljenja, izričući manje kazni, zatvarajući policijske postaje za javnost i organizirajući bučne prosvjede sa sirenama

I druga utakmica nizozemske lige u kojoj sudjeluje Ajax Amsterdam otkazana je zbog prijetnje štrajkom nizozemske policije, priopćio je klub u ponedjeljak. Nedjeljna utakmica Eredivisie između Ajaxa i Utrechta u Johan Cruyff Areni neće se održati zbog sigurnosnih razloga, odlučile su gradske vlasti u ponedjeljak. "Sigurnost igrača, navijača i javnog reda u gradu ne može se jamčiti bez važnih napora policije", priopćila je gradska uprava Amsterdama.

Razgovaralo se i o mogućnosti igranja iza zatvorenih vrata. "No čak i tada, rizik od nemira i nesigurnih situacija je prevelik i neodgovoran da bi se poduzeo bez mogućeg angažiranja policije", dodaje se u priopćenju grada.

Ajax je rekao da su razočarani jer su smatrali da je utakmica mogla proći i bez policije "uz dodatne mjere i dobre dogovore između oba kluba i navijača".Nizozemskom 'Klassiekeru', Ajaxovu gostovanju kod Feyenoorda u Rotterdamu 1. rujna grad Rotterdam zabranio je gostovanje zbog planiranog štrajka policije.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

2024-02-03 AFC Ajax v PSV - Dutch Eredivisie
1/22

Nizozemska policija od svibnja vodi kampanju za bolje uvjete prijevremenog umirovljenja, izričući manje kazni, zatvarajući policijske postaje za javnost i organizirajući bučne prosvjede sa sirenama. Najavili su da neće biti policije na utakmici Ajax-Utrecht, koja je prošle sezone uključivala sukobe suparničkih navijača. Policijski sindikat poručio je da će se štrajkovi nastaviti ako ne bude dovoljno izgleda za pomak u sporu oko prijevremenog umirovljenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije