OSMINA FINALA I u preostale tri sinoćnje utakmice prednost uoči uzvrata izborile domaće momčadi

Odlični Igor Bišćan i Robert Kovač

23.02.2005.
u 00:59

I dok je većina nogometnih zaljubljenika s najvećim zanimanjem osluškivala vijesti iz Madrida, i ostala tri terena ponudila su spektakl prve večeri Lige prvaka u 2005. godini. I u te tri utakmice domaće su momčadi ostvarile prednost uoči uzvrata. Bila je to večer dvaju englesko-njemačkih okršaja, i oba su završila jednakim rezultatima - 3:1. Na jednoj je strani Pizarro izluđivao Lehmanna i Arsenalovu obranu, s druge su Riise i Luis Garcia uz veliku pomoć našeg Igora Bišćana bušili mrežu leverkusenskog Bayera. Da bi, uz jednak scenarij, u završnicama susreta topnici i apotekari ugrabili pogotke nade.

Za nas je najvažnija vijest da je Bišćan odlično odigrao u veznom redu Redsa i poslao sjajnu loptu kroz Bayerovu obranu u noge Luisu Garciji za prvi Liverpoolov pogodak u 15. minuti. A nakon što je Riise uskoro iz slobodnog udarca povisio na 2:0, postalo je jasno da je Nowotny mnogo više nedostajao njemačkoj momčadi nego kartonirani Gerrard domaćinu. Berbatov i Schneider pokušavali su nešto, nije bilo dovoljno, a u 90. minuti Hamann je ponovno matirao Butta iz slobodnog udarca. Bayerov pogodak nade postigao je Franca nakon Dudekove pogreške. Babić nije igrao zbog ozljede gležnja.

Na mu00FCnchenskom Olimpijskom stadionu Bayern je sasvim nadigrao Arsenal, ali zahvaljujući nespretnosti Lizarazua, Kahna i Sagnola, te pogotku Taorea, topnici se imaju pravo nadati. Iako bi, nakon pogodaka Pizarra i Salihamidžića, sve bilo odlučeno da Frings nije promašio vrata s tek tri-četiri metra pri rezultatu 3:0! I tamo je naš igrač Robert Kovač igrao odlično, tek je u trećoj minuti nadoknade vremena zaradio žuti karton. No, u uzvratu će biti na raspolaganju treneru Magathu. (A. B.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije