'PODIJELJENA' GRANICA

Odluka nogometnih vlasti ujedinila ljute rivale u Mostaru: Navijači Zrinjskog i Veleža složni

Mostar: HSK Zrinjski pobijedio FK Velež u gradskom derbiju
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/4
07.03.2023.
u 14:56

Ultrasi su dobili zabranu dolaska pa na utakmici neće biti ni skupina Red Army. Uprava Veleža pokušala je izraditi gostujuću tribinu, ali naišla na posprdne komentare...

Ljute protivnike, navijačke skupine dva mostarska nogometna kluba Zrinjskog i Veleža, ujedinila je odluka Nogometnog saveza BiH pa je zbog zabrane dolaska skupini navijača Zrinjskog, Ultrasa, bojkot susreta, koji se igra u četvrtak na stadionu Veleža, najavila je i navijačka skupina Red Army.  "Klub navijača 'Red Army' Mostar će iz navijačke solidarnosti sljedeću utakmicu ispratiti izvan tribina stadiona Rođeni. Razlog tome je, naravno, onemogućavanje dolaska gostujućih navijača, a kao razlog tome navodi se da ne postoje uvjeti za njihov prijem na stadionu", navodi se u obavijesti navijača Veleža. 

Ranije je Nogometni savez BiH zabranio dolazak Ultrasa, navijačke skupine Hrvatskog športskog kluba (HŠK) Zrinjskog iz Mostara, pravdajući takvu odluku pitanjem sigurnosti jer na novoizgrađenom stadionu Veleža ne postoji posebno ograđena tribina za gostujuće navijače. 

U međuvremenu je uprava HŠK Zrinjskog zatražila od Natjecateljskog povjerenstva Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da promijeni odluku te da se omogući dolazak njihovih navijača na derbi susret s Veležom, te su najavili da će na isti način zabraniti dolazak drugih gostujućih navijača na svome stadionu. 

Kako bi 'spasila' stvar uprava Nogometnog kluba Veleža je pokušala izgraditi posebnu tribinu za gostujuće navijače. No, kako su taj posao povjerili jednoj mostarskoj bravarskoj tvrtki, ona je izgradila 'tribine' koji više sliče na kaveze iz zooloških vrtova, što je izazvalo veliki broj posprdnih komentara. 

Susreti mostarskog Zrinjskog, prvoga na ljestvici Premijer lige BiH, te Veleža, redovito izazivaju napetosti, često prelazeći granice sporta u gradu na Neretvi, koji još uvijek funkcionira kao podijeljena, većinski hrvatska i bošnjačka sredina, u kojoj se još osjećaju posljedice rata između ta dva naroda. 

Komentara 1

KA
kajinx
03:03 08.03.2023.

Ko nas zavadi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije