neredi u Ukrajini

Dramatična poruka Vukojevića: Bježimo iz Kijeva, tu je građanski rat!

Ognjen Vukojević
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
19.02.2014.
u 09:00

– Nije mi svejedno kada slušam vijesti iz Kijeva, naravno da me strah za sina i stalno ga upozoravam da ne ide u centar grada. E sad, najbolje bi bilo da se što prije makne iz Kijeva jer tamo očito još dugo neće biti nogometa – dodao je Božidar Vukojević.

Roditelji hrvatskog reprezentativca Ognjena Vukojevića, igrača kijevskog Dinama, stalno su u kontaktu sa sinom. Iako su vijesti iz Kijeva uznemirujuće, Ogi u razgovoru s roditeljima jučer ujutro nije dramatizirao.

– Sin mi se javio iz klupskoga kampa Konča Zaspa, udaljenog 20-ak kilometara od Kijeva. Tamo je bilo mirno, igrači Dinama bili su na sigurnom, stalno pod nadzorom naoružanih tjelohranitelja – kazao nam je Ogijev otac Božidar Vukojević.

Kijevljani su mjesec dana bili na pripremama u španjolskoj Marbelli, a u Ukrajinu su se vratili u ponedjeljak, dan prije nego što su počeli obračuni na kijevskim ulicama.

– Nije mi svejedno kada slušam vijesti iz Kijeva, naravno da me strah za sina i stalno ga upozoravam da ne ide u centar grada. E sad, najbolje bi bilo da se što prije makne iz Kijeva jer tamo očito još dugo neće biti nogometa – dodao je Božidar Vukojević i otkrio Ogijev plan:

Želi na SP

– Ostane li ovakva situacija u Kijevu, prekine li se prvenstvo, Ognjenova je želja vratiti se u Zagreb, u Dinamu ostati na posudbi do ljeta. Mamić ga ionako stalno zove da se vrati, a znam koliko bi to Ogiju značilo jer pod svaku cijenu želi igrati, nametnuti se izborniku Kovaču i zaigrati na SP-u u Brazilu – naglasio je Božidar Vukojević, čiji sin ima 54 nastupa za Hrvatsku.

U poslijepodnevnim satima, kada je Uefa izvijestila da će se utakmica Europske lige Dinamo Kijev – Valencia igrati u Nikoziji, Božidaru Vukojeviću stigla je Ogijeva poruka: “Bježimo iz Kijeva, ovdje je građanski rat!”

Uz Vukojevića, u kijevskom Dinamu igra još jedan bivši dinamovac – Domagoj Vida. Obojica su danas u konkurenciji za utakmicu sa Španjolcima iako je nogomet posljednja stvar o kojoj razmišljaju. Odmah poslije utakmice u Nikoziji Kijevljani lete u Španjolsku gdje će dočekati uzvrat s Valencijom.

Dudu i Srna su u Češkoj

Eduardo i Srna sa Šahtarom danas gostuju u češkom Plzenju, dok Strinićev i Kalinićev Dnipro dočekuje Tottenham. Unatoč nesigurnom stanju u Ukrajini utakmica u Dnipropetrovsku danas će se igrati.

– Pratimo situaciju na televiziji, nije ugodno vidjeti sve te slike iz Kijeva. U Dnipropetrovsku nema prosvjeda, nema takvih prizora kao u Kijevu – kaže Strinić.

On i suigrači stigli su iz Marbelle prije tri dana. Prema prvim najavama Strinić će početi utakmicu, a za Kalinića su rezervirane minute u drugom poluvremenu.

>> UZNEMIRUJUĆE Nasilje u Ukrajini: Ženi usred dana ispalili hitac u glavu!

>> Ukrajina: Janukovič smijenio šefa vojske! Prijeti slanjem tenkova na ulice

>> Linč u Kijevu – policajca zatukli kamenjem i palicama

Komentara 1

DH
dalibor.hren
21:44 20.02.2014.

Ogi, dođi u Zagreb, uskoro će repriza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije