IVICA OLIĆ

Ola: Matić i Marković su odlični, ali ni s njima Srbija nije bolja od nas

ivica olić
Igor Kralj/PIXSELL
06.09.2013.
u 11:45

– Srbi će uza se imati navijače, ali imat će i veći pritisak od nas jer svi čekaju da Srbija napokon odigra dobro jednu veliku utakmicu – smatra Olić

U Zagrebu je Ivica Olić bio najbolji protiv Srbije, asistirao je Mandžukiću za vodstvo pa zabio za konačnih 2:0.

– Za nas je ta utakmica iznimno važna, ne slažem da ne možemo ništa izgubiti. Pobjedom ostajemo u utrci za prvo mjesto i ne treba nam veći motiv – kaže Olić.

Kakvu utakmicu očekujete?

– Sličnu kao i u Zagrebu: tvrdu, tešku, neizvjesnu, neće se umirati u ljepoti. Ne vidim što bismo to, mi ili oni, mogli drastično promijeniti u odnosu na Zagreb.

Imat će Srbija gromku potporu s tribina.

– Ali dovoljno smo iskusni da ne bismo smjeli podleći vrućem ozračju. Osobno, nakon što odsviraju himne, možda još nekoliko minuta osjećam atmosferu, a onda sam 100 posto u utakmici i uopće me ne zanima što se događa na tribinama – kaže Olić i naglašava:

– Srbi će uza se imati navijače, ali imat će i veći pritisak od nas. Svi čekaju da Srbija napokon odigra dobro jednu veliku utakmicu, misle da je sad pravo vrijeme i vrlo dobro znam kako se osjećaju njihovi igrači ovih dana. Kad se samo sjetim one nervoze prije zagrebačke utakmice, cijela je Hrvatska očekivala pobjedu i sve nam se to stalno vrtjelo kroz glavu. Jedva sam dočekao početak utakmice, da skinemo taj teret sa sebe. Sigurno će nas napasti da što ranije zabiju gol. Moramo izdržati taj početni pritisak, tih 20-ak minuta, kao što je to lani učinila Belgija. Naša je šansa u kontrama.

Srbija ima i neke nove igrače, ponajviše najavljuju Matića i Lazara Markovića.

– Gledao sam ih, odlični su, ali ni s njima dvojicom Srbija nije bolja od nas!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije