IVICA U FORMI Hrvatski napadač za Večernji o odličnoj formi i budućnosti

Olić: Dok dobro igram i zabijam, nisam opterećen ugovorom

02.12.2008.
u 08:30

Ivica Olić (29) odlazi iz Hamburga, Ivica Olić ostaje. I tako iz dana u dan, a tako će zacijelo biti sve do siječnja i zimskog prijelaznog roka u kojem je moguć prelazak našeg reprezentativnog napadača u neki od zainteresiranih klubova.

Jer, prema tvrdnjama HSV-ovih čelnika, Olić traži previše novca za novi ugovor, a oni mu, kažu, ne mogu toliko platiti.

Viši ugovor ili selidba
Olić ne želi mnogo govoriti o tomu.
- Ne opterećujem se time niti me priče o ugovoru pritišću da ne bih mogao igrati. Kako bude, bit će, vidjet ćemo - mirno kaže Olić.

Za nekakav nemir i nema mnogo razloga. Koliko god mu je lijepo u Hamburgu, mirno će čekati razgovore s klubom. Ne bude li dogovora, može i do ljeta igrati, a tada mu istječe ugovor.

Samo, u tom bi slučaju HSV ostao bez odštete, teško je očekivati da bi ispustio desetak milijuna eura. Pa su objektivne samo dvije varijante u siječnju - ili će Olić dobiti novi i viši ugovor ili će pakirati stvari.

A da se Ivica ne opterećuje tim poslovnim pregovorima dokaz je i nedjeljni susret u kojem je postigao šesti bundesligaški pogodak za HSV. Iako je bilo čudno što nije igrao od početka.

- Dobro mi je to došlo, razgovarao sam i s trenerom o tomu. U zadnjih desetak utakmica igrao sam svih 90 minuta i bio sam zaista umoran. Ulazak s klupe mi je odgovarao, igrao sam pola sata i sad se odlično osjećam - kaže Olić.

HSV ponovo nije uspio pobijediti u gostima.

Protiv kapetanova oca
- Nismo baš presretni s bodom, ali smo zadovoljni jer napokon nismo izgubili u gostima, kao na prethodna četiri gostovanja, pa je to ipak napredak.

Petrić i Olić u četvrtak u Pragu igraju protiv Slavije u Uefinoj ligi.
- Pobjeda treba i nama i njima. Bit će zanimljivo. Naime, otac kapetana HSV-a Jarolima trener je Slavije. Ha-ha, možemo se dogovoriti, ali samo tako da mi pobijedimo - dobro raspoložen bio je Olić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije