Bayern u polufinalu

Olić: Morao sam ih utišati, bilo je preglasno na Old Traffordu!

'Bayern Munich\'s Ivica Olic (L) shoots to score during their Champions League quarter-final, second leg soccer match against Manchester United at Old Trafford in Manchester, northern England, April 7
'NIGEL RODDIS'
08.04.2010.
u 08:35

Olić i Pranjić igrat će s Bayernom u polufinalu Lige prvaka protiv Lyona! Bayern je, naime, unatoč porazu 2:3 (1:3) na Old Traffordu eliminirao Manchester United zbog više pogodaka u gostima, u Münchenu je, podsjetimo, bilo 2:1 za Bayern.

Ivica Olić je bavarski princ! Na Old Traffordu oživio je mrtvaca, vratio je Bayern u igru pogotkom u 43. minuti, nakon šokantnog Unitedova vodstva 3:0! Što se dogodilo u tom prvom dijelu?

– Uh, netko nam je ugasio svjetlo prije izlaska iz svlačionice, promašili smo tunel do terena, ha, ha – rekao nam je oko ponoći veseli Ivica Olić i nastavio:
– Pritisak je bio strašan! Znali smo da moramo izdržati prvih 20 minuta, a mi smo se raspali, užas! Kad su zabili treći, prošle su mi glavom crne misli, no brzo sam i ja zabio...

Tipičnu njemačku upornost Bayernu je donio – Hrvat!

– Ha, ha! Prije utakmice Pranjić mi je rekao: "Zabiješ li danas gol, samo donesi kopačke u klub i reci, ljudi, ja više nikad neću igrati!"

I zabili ste! Fantastičan, inteligentan pogodak...

Isključenje dalo krila

– Žao mi je što nisam iskoristio onu šansu prije, Van der Sar pravodobno je izletio. A kod gola nisam imao previše mogućnosti. Ili nabiti pa što bude ili lukavo gađati drugi kut. Iskustvo mi je donijelo mirnoću i gađao sam. Kad sam zabio, bio sam siguran da prolazimo, znao sam da sada oni neće izdržati pritisak.

Što vam je trener rekao u poluvremenu?

– Da ostanemo mirni i da ćemo sigurno zabiti gol.

Isključenje Rafaela vam je i te kako pomoglo...

– Naravno, u takvoj utakmici imati igrača više velika je prednost. Dobili smo krila i Robben je čudesnim golom donio polufinale. Zato imamo Robbena i Riberyja...

I nadasve Olića!

– Dobro, i ja sam tu!

Nego, kada ste zabili gol, opet ste stavili prst na usta, je li to nekakav ritual?

– Ma ne, to mi je postalo navika! Donedavno sam to radio samo kad sam zabio u gostima, da utišam domaće navijače, a onda sam primijetio da i nakon gola u Münchenu to radim! Ali, sad je na Old Traffordu stvarno trebalo utišati Engleze, bili su preglasni za moj ukus, ha, ha – rekao nam je Olić i otišao u veliku noć slavlja. Bayernovi nogometaši prespavali su u Manchesteru i danas ujutro lete u Köln, gdje ostaju do subotnjeg derbija u Leverkusenu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije