TEŠKA SITUACIJA

Olmo ima problema u Barceloni! Dok ne pronađu rješenje ne može igrati za klub

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany
Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
1/3
12.08.2024.
u 15:03

Olmo je potekao iz omladinskog pogona katalonskog kluba, a sada se u njega vratio kao prava zvijezda. Međutim, zbog teške financijske situacije pred njim je novi problem

Prema pisanju španjolskog Cadena Sera Barcelona ne može registrirati Danija Olma kojeg je prije svega tri dana kupila od Red Bull Leipziga za visokih 55 milijuna eura. Riječ je o jednom od najvećih transfer priča ovog prijelaznog roka, a osobitu je pažnju na sebe bivši dinamovac svrnuo sjajnim igrama za španjolsku nogometnu reprezentaciju tijekom Europskog prvenstva u Njemačkoj. Olmo je i prije toga izvrsno igrao, no njegova ključna uloga u osvajanju naslova prvaka osigurala mu je povratak u domovinu. Ipak, španjolski mediji pišu kako "uopće nije jasno kada će ga Barcelona moći registrirati".

Bivši igrač Dinama je u katalonski lub stigao za 55 milijuna eura, no već dugo muku muče s izazovnom financijskom situacijom. Svaki novi ulazni transfer je problem koji vodstvo kluba treba riješiti, a u svojim računima za sezonu 2023/24. imaju rupu od čak 100 milijuna eura. U ovome trenutku Barcelona ne može registrirati nove igrače, a da bi uspjeli trebat će im unosni izlazni transferi.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany
1/19

Uz Olma, želja Barcelone bila je prodati mladog brazilskog igrača Victora Roquea, ali on je odbio ponudu iz Saudijske Arabije. S druge strane, kružile su glasine kako bi se klub mogao oprostiti od Frankieja de Jonga, no do takvog velikog posla nije došlo, a dok do njega ne dođe Olmo ne može dobiti registraciju koja mu je potrebna da zaigra u službenim utakmicama za najveći klub regije u kojoj je rođen.

Olmo je potekao iz omladinskog pogona katalonskog kluba. Nakon što je došao sve do U-18 momčadi, 2014. godine je potpisao za Dinamo. Najprije je nastupao za drugu momčad Dinama, a od 2015. do 2020. igrao je za prvotimce. Do transfera u Leipzig vrijednost mu je porasla sve do 35 milijuna eura, a u Bundesligi je sjajnim igrama samo nastavila rasti. Sada se vratio u Barcelonu, s kojom se nada dotaknuti sami vrh svjetskog nogometa i upisati svoje ime u povijest jednom za svagda.

VIDEO Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije