Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOŽE SE S ITALIJOM'

Oršić govorio o transferu u Dinamo, otkrio i zašto su vatreni podbacili: 'Pa i ja sam u tom terminu 40 posto slabiji'

Zagreb: Mislav Oršić vratio se treninzima te radi individualno kako bi se što prije vratio u formu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
22.06.2024.
u 10:28

U Njemačkoj bi sada vjerojatno bio i sjajni Oršić, no prošlo ljeto mu je na pripremama u Brdu kod Kranja stradao prednji križni ligament, a rehabilitacija je trajala jako dugo i nije imao dovoljno utakmica u nogama.

Mislav Oršić (31), član brončane generacije iz Katra koji trenutno igra za turski Trabzonspor, gostovao je u Podcast Inkubatoru, gdje je komentirao predstave hrvatske nogometne reprezentacije na ovogodišnjem Euru. U Njemačkoj bi vjerojatno bio i sjajni Oršić, no prošlo ljeto mu je na pripremama u Brdu kod Kranja stradao prednji križni ligament, a rehabilitacija je trajala jako dugo i nije imao dovoljno utakmica u nogama.

S izbornikom Zlatkom Dalićem, kaže, prije Eura nije bio previše u kontaktu i bilo mu je jasno da neće nastupiti na Euru. - Kad sam vidio da neću igrati, znao sam da neće biti poziva, da neću imati dovoljno utakmica da bih bio na popisu. Prihvatio sam na to i posvetio se sebi da budem spreman za iduću sezonu - kazao je Mislav, koji je sada, kazao je u Podcastu, u potpunosti spreman za sve izazove.

Osvrnuo se potom na dosadašnje utakmice vatrenih na Euru. Najprije su Dalićevi izabranici izgubili od Španjolske 0:3, a potom remizirali protiv Albanije 2:2. Sada protiv Italije traže iskupljenje i moraju ići na pobjedu. - Teško je gledati utakmice, svima je teško. Situacija nije najbajnija, svi smo očekivali da ćemo pobijediti, pogotovo Albaniju. Znam koliko je teško igrati kad je vruće, teren suh, a oni su u bunkeru i traže kad će istrčati kontru. Velika je razlika igrati u 15 i u 21 sat, pa ja sam popodne 40 posto slabiji. Ne znam objasniti što se događa u tijelu. Sad igramo u 21? E, vidjet ćete razliku...", smatra Oršić.

Uvjeren je da se "može s Talijanima". "Da, igraju dobro obranu i taktički su dobri, ali su i porozni i ima mjesta. Možda su imali prevelika očekivanja, sigurno su pod stresom pa tu možemo nešto izvući", rekao je Oršić, koji se osvrnuo i na pisanja medija da ga je Dinamo želio vratiti u svoje redove. 

VEZANI ČLANCI:

"Bio je prijedlog posudbe na šest mjeseci da se vratim u formu za Euro, ali Trabzonspor nije pristao, htio je da se nastavljam oporavljati tamo. Hvala navijačima Dinama koji su uvijek bili uz mene, igrati za Dinamo nije bio posao, nego gušt. Nadam se da ću se vratiti jednog dana, vidjet ćemo kako će to sve ići", zaključio je.

FOTO Sjajna atmosfera na treningu vatrenih: Gledao ih bivši kolega, Modrić na nogama imao neobične krugove

Zagreb: Mislav Oršić vratio se treninzima te radi individualno kako bi se što prije vratio u formu
1/48
Ključne riječi

Komentara 9

NO
novabit
11:42 22.06.2024.

Daliću, tko ti daje pravo da uništavaš novu mladu generaciju da ne igraju u prvih 11? Kod spanjolaca oba dva krila oko 18 godina!!! A kod tebe igraju igrači van forme!!! Srami se Daliću na izjavama, ako ne napravimo rezultat Daliću ti si isključivi krivac!!!! Zašto Pjaca, Ivanušec, Baturina, Pašalić nisu u prvih 11?? Sramotno Daliću, Sramotno! Veterane van iz prvih 11!!!

ZP
Zabranjen pristup
11:54 22.06.2024.

Znaci albanci su si potjerali sat unaprijed pa su igrali zato dobro. Vrucina 20 stupnjeva ma bravo Orsicu

Avatar Prosenjak
Prosenjak
11:51 22.06.2024.

To i ja uvijek govorim. A to pogotovo vrijedi za hrvatsku reprezentaciju. Mi jednostavno igramo bolje u večernjem nego u popodnevnom terminu i to se toliko puta do sad pokazalo da jednostavno ne može biti slučajno. Nitko živ nije primjetio da smo u Rusiji igrali prvih 6 utakmica svih 6 u večernjem terminu i iz svih 6 na ovaj ili onaj način izašli kao pobjednici. A onda je odigrana sedma u popodnevnom terminu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije