Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNA UTAKMICA EURA

Protiv Hrvatske bi mogla istrčati potpuno nova Italija: Spalletti napada vatrene s ovim igračima?

Euro 2024 - Spain v Italy
Foto: LEON KUEGELER/REUTERS
1/5
22.06.2024.
u 08:07

Luciano Spalletti je naglasio da neće mijenjati svoj osnovni taktički pristup unatoč porazu od Španjolske 1:0, ali bi mogao promijeniti postavu jer su neki igrači podbacili, donose talijanski mediji.

Očekuje se da će talijanski stručnjak Luciano Spalletti napraviti nekoliko promjena za ključnu utakmicu Italije na Euru 2024. protiv Hrvatske, a Gianluca Scamacca, Federico Chiesa, Jorginho i Giovanni Di Lorenzo su svi u opasnosti da izgube mjesto u početnoj postavi, piše Football Italia.

Luciano Spalletti je naglasio da neće mijenjati svoj osnovni taktički pristup unatoč porazu od Španjolske 1:0, ali bi mogao promijeniti postavu jer su neki igrači podbacili. Jorginho i Scamacca su bili najviše kritizirani nakon te utakmice i vjerojatno će biti zamijenjeni Mateom Reteguijem i Bryanom Cristanteom, dok je Nicolò Fagioli još jedna opcija u veznom redu. Di Lorenzo je imao problema s Nicom Williamsom, a Andrea Cambiaso se nije pokazao puno bolje kada je ušao, pa je Matteo Darmian iz Intera pouzdana opcija za tu poziciju.

Repubblica izvještava da su i Chiesa i Davide Frattesi u opasnosti da ostanu na klupi za odlučujući susret s Hrvatskom, dok bi Lorenzo Pellegrini mogao preuzeti središnju ulogu. Giacomo Raspadori i Mattia Zaccagni, koji su ušli u drugom poluvremenu protiv Španjolske, također su kandidati za početak utakmice. Spalletti je nakon utakmice okrivio fizičku spremu i nedostatak britkosti za lošu izvedbu, pa ne može izabrati istih početnih 11 treću utakmicu zaredom. Međutim, čini se da je prelazak na obranu s tri igrača malo vjerojatan u ovoj fazi, zaključuje Football Italia.

Podsjetimo, španjolska nogometna reprezentacija je u drugome kolu grupne faze Europskog prvenstva svladala Italiju rezultatom 1:0 te tako kolo prije kraja osigurala plasman u osminu finala kontinentalne smotre. Ovakav rasplet ima i bitne posljedice za Hrvatsku. Španjolska je zasigurno prva u skupini.

VEZANI ČLANCI:

Ostale pozicije nisu toliko jasne, a bit će odlučene 24. lipnja, kada se igraju posljednje utakmice. Hrvatska za prolazak u osminu finala mora pobijediti Italiju, bilo što manje od toga neće biti dostatno. Ako vatreni osvoje četiri boda, vjerojatno će proći dalje, ali pitanje je s kojeg mjesta.

Ako se sve odvije u korist hrvatske nogometne reprezentacije, drugo mjesto je sigurno. Hrvatska mora slaviti nad Italijom, a Španjolska mora pobijediti Albaniju. Čak i ako Hrvatska pobijedi, Albanija može poremetiti sve jer ima bolju gol-razliku. Ako naprave čudo i slave nad Španjolskom, mogu završiti ispred Hrvatske ako vatreni ne zabiju dovoljno golova Italiji.

Ako Španjolska pobijedi, a Hrvatska i Italija odigraju bez pobjednika, sve će biti u rukama sreće i rezultata u drugim skupinama. Teoretski nije nemoguće da dva boda budu dovoljna za prolazak, ovisno o uspjesima ostalih trećeplasiranih momčadi. Dakako, ako Hrvatska izgubi, Europsko prvenstvo završava.

FOTO Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Euro 2024 - Spain v Italy
1/21
Ključne riječi

Komentara 1

SU
Superhero
08:38 22.06.2024.

Volim Italiju i kao zemlju i pogotovo sto se tice nogometa - ne sjecam se da su ikad imali u njihovoj povijesti ovako losu ekipu - pa ne znam pola imena .. kad pomoslim na ekipe koje su imali u 90im sve do prije desetak godina.. iako su pobijedili nekako Euro prije 4 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije