TURSKA LIGA

Osam poena Kasuna u pobjedi Efesa

Mario Kasun
Igor Kralj
18.10.2009.
u 21:08

Košarkaši Efes Pilsena sa stilom su krenuli u obranu naslova prvaka u turskom košarkaškom prvenstvu (TBL liga).

U prvoj utakmici nove sezone Efes Pilsen je u gostima pobijedio Mersin 92-67. Trinaest minuta je na parketu, u dresu Efesa, proveo i hrvatski reprezentativni centar Mario Kasun. Za to je vrijeme ubacio 8 poena uz šut iz igre 2-6, a s linije slobodnih bacanja je gađao 4-6. Imao je pritom i četiri skoka.

U pobjedničkoj momčadi su najviše poena ubacili Charles Smith i Anthony Shumpert (po 16).

 Devet poena Planinića      
Samo 103 poena ukupno postignuto je u utakmici 1. kola ruske košarkaške Superlige, u kojoj je prvak CSKA pobijedio u Moskvi Lokomotiv Kuban 55-48...

Gosti su imali prednost 34-27 na poluvremenu, ali su u drugih 20 minuta postigli samo 14 poena (sedam po svakoj četvrtini), te je CSKA ipak iščupao pobjedu.

Hrvatski košarkaš Zoran Planinić je sa 9 poena bio drugi strijelac domaće momčadi, inače aktualnog prvaka ruske lige. Voroncevič je sa 18 poena i 11 skokova bio prvo ime ogleda, dok je Planinić na parketu proveo 25 minuta.

Uz 9 poena, Planinić je imao i osam skokova, te jednu asistenciju. Pogodio je dvije trice (od četiri pokušaja), imao 1-4 za dva poena, te 1-1 s linije slobodnih bacanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije