Streljaštvo

Osijek 1784 osvojio ekipnu broncu u pištolju

Streljaštvo
Marin Franov/PIXSELL
30.11.2009.
u 15:44

Treće kolo Prve A lige, ujedno i Trofej grada Osijeka, bila je posljednja provjera reprezentativaca za Trofej Mladosti.

Na osječkoj streljani Pampas održano je 3. kolo Prve A lige u streljaštvu, koje su Streljački savez Osječko-baranjske županije i Građansko streljačko društvo "Osijek 1784" organizirali ujedno i kao 6. trofej grada Osijeka. Izborniku i direktoru reprezentacije Ivici Cvitaku bila je ovo i posljednja provjera kandidata za međudržavni susret Hrvatska, Srbija i Slovenija na Trofeju Mladosti u Zagrebu sljedeći vikend te tjedan dana kasnije u Beogradu.

Oko 120 natjecatelja iz 23 kluba gađalo je u disciplinama zračna puška i pištolj na 10 m za žene i muškarce. Dominirali su poznati reprezentativci iz Rijeke i Zagreba, a Osijek 1784 došao je do bronce u disciplini 10 m muškarci ekipno, u sastavu Ivica Kolev, Goran Belcar i Anto Majdandžić.

Momčad Građanskoga streljačkog društva "Požega 1871" nastupila je u trećem kolu I. B Hrvatske lige u gađanju standardnom zračnom puškom, koje je također održano na Pampasu. U disciplini standardna zračna puška osvojili su odlično drugo mjesto kod muškaraca. Požežanima je to pošlo za rukom u konkurenciji šest klubova, a do drugoga su mjesta došli pogodivši 1649 krugova.

Najbolji pojedinac na osječkoj streljani za GSD Požega 1871 bio je povratnik Zoran Špoler, koji je nakon godine izbivanja iz te discipline pogodio 553 kruga. Ivan Janić pogodio je 551 krug, dok je 545 krugova pogodio Mario Mihelec.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji nastupio je mladi Marijan Krvarić, koji je pogodio 522 kruga, a u ženskoj konkurenciji nastupila je Ivona Bulf i pogodila 344 kruga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije