IZVJEŠTAJ SA STADIONA

Osijek nedostojan derbija kola, Pašalić poslao jasnu poruku izborniku Daliću

Osijek i Rijeka sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Borna jaksic/PIXSELL
1/6
25.08.2024.
u 22:50

Iako je ova utakmica zbog rezultatima u proteklim sezonama imala epitet derbija kola, na terenu to uistinu nije izgledalo tako. Dvoboj u Slavoniji izgledao je kao da su gosti iz Rijeke igrali koliko im je trebalo uoči iznimno važnog europskog gostovanja protiv ljubljanske Olimpije nakon 1:1 u Rijeci, a Osijek je izgledao kao momčad iz donjeg dijela HNL ljestvice koja grčevito pokušava nešto napraviti protiv vidno jačeg suparnika

Nogometaši Rijeke su prilično rutinirano između dva europska dvoboja play-offa Konferencijske lige upisali 2:0 pobjedu na gostovanju kod Osijeka u derbiju četvrtog kola HNL-a. Rijeka je tako pred 7014 gledatelja na Opus Areni nastavila svoj ligaški učinak bez poraza, dok je Osijek nastavio svoj iznimno loš niz upisavši već šestu uzastopnu utakmicu bez pobjede te šestu uzastopnu utakmicu u kojoj su primili pogodak.

Iako je ova utakmica zbog rezultatima u proteklim sezonama imala epitet derbija kola, na terenu to uistinu nije izgledalo tako. Dvoboj u Slavoniji izgledao je kao da su gosti iz Rijeke igrali koliko im je trebalo uoči iznimno važnog europskog gostovanja protiv ljubljanske Olimpije nakon 1:1 u Rijeci, a Osijek je izgledao kao momčad iz donjeg dijela HNL ljestvice koja grčevito pokušava nešto napraviti protiv vidno jačeg suparnika. 

Momčad Radomira Đalovića je s izmiješanim sastavom došla u prednost već u 13. minuti, a glavni krivac za pogodak je bio Osijekov vratar Nikola Čavlina koji je nastavio s kiksevima otkako je stigao u Grad na Dravi. Marco Pašalić je ubacio iz kuta, a naizgled lagana lopta za Čavlinu je ispala iz ruku osječkoj jedinici, a na odbijanac je naletio gorostasni stoper Rijeke Stjepan Radeljić i pospremio loptu u mrežu za vodstvo gostiju. Nakon tog pogotka je pri svakom Čavlininom dodiru s loptom publika na Opus Areni zviždala vrataru svoje momčadi.

Od tada je Osijek, vjerojatno uvjetovano rezultatom, krenuo pritiskati, a i vidjelo se da je Rijeka dozirala energiju. Imao je Osijek nekoliko dobrih prilika preko Omerovića, Jugovića i Ademija, ali sve su završene ili blokovima Riječana ili obranama Martina Zlomislića.

VEZANI ČLANCI:

U drugom dijelu se na očite sugestije trenera Federica Coppitellija Osijek otvorio i bacio u napad, no nisu uspijevali stvoriti prave opasnosti pred vratima Riječana. Ofenzivniji pristup domaćine je koštao u 60. minuti susreta kad je Jugović izgubio jednu loptu na sredini terena, Toni Fruk poveo kontru i odigrao dubinsku loptu za Marca Pašalića, koji je na rub kaznenog prostora stigao u praktički jedan na jedan situaciju s Čavlinom i lagano ga matirao za 2:0 Rijeke. Osim pogotka, Pašalić je u Osijeku odigrao vrhunsku utakmicu, provukao je dvije lopte kroz noge, imao velik broj uspješnih driblinga i konstantno mučio obranu bijelo-plavih. Vidjelo se da ga je motivirala činjenica da nije na najnovijem popisu izbornika Zlatka Dalića za predstojeće utakmice hrvatske reprezentacije, da je 'spušten' na popis pretpoziva.

Osijek je na kraju pokušao spasiti što se spasiti da, ali neuspješno. U Slavoniji će morati zasukati rukave kako bi se maknuli od statusa ispodprosječne HNL momčadi, dok Riječani puni samopouzdanja dočekuju četvrtak i dvoboj protiv Olimpije u Stožicama.

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Osijek i Rijeka sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
1/13

Komentara 4

NE
Nemanadimak
07:56 26.08.2024.

Dobar je ovaj komentar sa restoranom i u pravu je. Sa restoranom je mogao cekati i kada zavrsi izbornicku karijeru. A sto se tice Osijeka nije to nikakva ekipa. Madjari su ga kupili kako bi povukli novce iz Madjarske i izgradili nogometni teren sa njihovim glavnim poduzetnikom koji tamo grabi lovu na drzavnim natjecajima a tu ih je vjerojatno oprao. Nije im cilj investirati u nogomet jer eto i najboljeg igraca su prodali a i on sam je jedva cekao da ode i kako je i sam rekao uplasio se vec kako ce tu i ostati. Steta Osijeka ako ga mogu nekako kupti natrag to bi bilo najbolje jer ovako slabo ce imati nekoga uspjeha.

PO
podanak
07:01 26.08.2024.

A i Međugorje zove!

OS
osijek68
06:32 26.08.2024.

Pasalic poslao poruku Dalicu? Pa jel on zna da izbornik nema vremena sad za nogomet? Sad mu je udarna sezona u restoranu. Pa ne moze on sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije