DERBI 4. KOLA

OSIJEK - RIJEKA 0:2 Rijeka uvjerljivo slavila, Osječani već šest utakmica zaredom ne znaju za pobjedu

Osijek i Rijeka sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Borna jaksic/PIXSELL
1/5
Autori: Hina, Večernji.hr
25.08.2024.
u 22:38

Rijeka je u četvrtom kolu SuperSport HNL-a slavila protiv Osijeka 2:0. Golove su zabili Stjepan Radeljić (13') i Marco Pašalić (60').

U derbiju četvrtog kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Opus Areni pobijedila Osijek s 2-0 ostvarivši i treću pobjedu u sezoni, dok je Osijek upisao već treći poraz. Golove za goste zabili su Stjepan Radeljić (13) i Marco Pašalić (60).

Rijeka je povela već u 13. minuti nakon kornera. Ubacio je Pašalić, Čavlina nije najbolje reagirao i loptu je odbio samo do Radeljića, koji u petercu spretno pogodi za vodstvo gostiju. Osijek je prvu priliku imao u 29. minuti, Ademi se "sjurio" prema suparničkim vratima, ušao je zdesna u kazneni prostor, stigao na desetak metara od Zlomislića, no nije najbolje pucao, pa je gostujući vratar obranio.

Pet minuta kasnije s ruba kaznenog prostora je pucao Bukvić, ali su gosti uspjeli blokirati. Uslijedila je prilika Rijeke u 38. minuti, ali je Čavlina ovoga puta zaustavio udarac Bogojevića. Prvih 15 minuta nastavka nije ponudilo previše uzbuđenja, a u 60. minuti Riječani su udvostručili svoju prednost. Bila je to brza kontra uz sjajnu asistenciju Fruka za utrčalog Pašalića koji s desne strane ulazi u šesnaesterac i mirno te vrlo precizno matira Čavlinu. Osječani su u posljednjih pola sata pokušali zaprijetiti suparničkim vratima, međutim nisu uspjeli stvoriti niti jednu konkretnu priliku.

U ranije odigranom susretu Istra 1961 i Hajduk su pred 7.500 gledatelja na stadionu Aldo Drosina odigrali 1-1. Marcel Heister je u 57. sekundi doveo domaći sastav u vodstvo, a izjednačio je Marko Livaja u 60. minuti. Junak utakmice bio je domaći vratar Lovro Majkić koji je sakupio devet obrana.

VEZANI ČLANCI:

Na ljestvici vodi Dinamo s 12 bodova ispred Rijeke s 10, Šibenik ima devet, a Hajduk osam bodova. Na začelju su Osijek i Slaven Belupo s po jednim bodom.

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Osijek i Rijeka sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
1/13
Ključne riječi

Komentara 4

MA
Materjola
21:21 25.08.2024.

Što se događa sa Osijekom? Taman i lijepi stadion imaju a ovako slabo igraju 😐

Avatar Platonix
Platonix
21:38 25.08.2024.

Smrdi, smrdi, opasno smrdi. Čavlina krivac za oba gola protiv Šibenika, za ovaj jednako tako, Kemal Ademi igrač koji ne bi imao mjesta u niti jednom četvrtoligašu u HR. Nešto se čudno događa na Pampasu.

Avatar Stradun
Stradun
21:16 25.08.2024.

Što se događa s vratarom Čavlinom? Zaboravio je braniti ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije